Kongelige12. marts 2024

Det er sket før: Her er de andre royale Photoshop-fadæser

Britiske prinsesse Kate er endt i vælten, efter hun har fiflet med et familiefoto – men det er bestemt ikke første gang, at diverse kongehuse er taget i at være lidt for Photoshop-ivrige
Blåt blod og Photoshop hænger åbenbart ualmindeligt godt sammen.
Blåt blod og Photoshop hænger åbenbart ualmindeligt godt sammen.
 Foto: Prince Of Wales/Reuters/Ritzau Scanpix, Afp Photo/AFP/Ritzau Scanpix, Dennis Stenild/Kongehuset

LÆS OGSÅ: Photoshop-ekspert: Det har Kate gjort ved manipuleret familiefoto

At fremstå smilende og perfekte er en af deres hovedopgaver.

Men selv ikke de bedste fotografer, dygtige stylister og professionel lyssætning er garanti for, at det perfekte foto kommer i kassen.

Derfor er diverse europæiske kongehuse da også tyet til billedredigeringsprogrammet Photoshop, når alt andet er svigtet – men det har dog været med varierende resultater.

Herunder kan du se de tre mest grelle eksempler – blandt andet et dansk tilfælde:

Billedet er taget af prins William, og det oplyses på Instagram, at det er fra 2024.
Billedet er taget af prins William, og det oplyses på Instagram, at det er fra 2024.
 Foto: Prince Of Wales/Reuters/Ritzau Scanpix

Det eksempel, der er mest frisk i erindring, er naturligvis prinsesse Kate, 42, der på mors dag i Storbritannien postede dette idylliske familiefoto af sig selv med sine tre børn.

For granskende og yderst vakse royale fans var hurtige til at spotte, at billedet af prinsesse Kate storsmilende med sine tre glade børn var skamløst redigeret, og kort efter krøb prinsessen så selv til korset og erkendte, at hun havde redigeret det idylliske familiefoto.

– De (William og Kate, red.) ville gerne have, at alle smilte. Det er svært at få det perfekte foto, lyder vurderingen fra Photoshop-ekspert Stephen Davies, der har redigeret billeder i 25 år og ofte omtales som "Photoshop-fyren", til The Sun.

– De har nok taget to eller tre billeder og så smeltet dem sammen – men der er nogle ting, de har overset, konstaterer han.

Tilbage i 2005 skabte dette foto af det spanske kongepar med deres syv børnebørn stor opsigt.
Tilbage i 2005 skabte dette foto af det spanske kongepar med deres syv børnebørn stor opsigt.
 Foto: Afp Photo/AFP/Ritzau Scanpix

Et ellers uskyldigt julekort endte med at blive noget af et mareridt for den spanske kongefamilie tilbage i 2005.

I anledning af jul blev der udsendt et foto af det daværende regentpar, kong Juan Carlos og dronning Sofia, og deres syv børnebørn.

Men der var flere ting, der så yderst mærkværdige ud på det royale julekort: Flere bemærkede, at kong Juan Carlos, der abdicerede i 2014, ikke havde nogle ben, ligesom en af babyerne havde sommertøj på, mens de andre havde langærmede trøjer på.

Derefter måtte en talsperson for det spanske kongehus krybe til korset med en erkendelse af, at det ikke var et rigtigt foto:

– Det er ikke et foto fra en officiel begivenhed – det er blot en kompilation brugt som julehilsen, lød det lidet troværdige forsvar.

Et fødselsdagsfoto af prins Vincent og prinsesse Josphine viste sig at være Photoshop-magi.
Et fødselsdagsfoto af prins Vincent og prinsesse Josephine viste sig at være Photoshop-magi.
 Foto: Dennis Stenild/Kongehuset

Også vores eget kongehus er ualmindeligt glade for redigeringsmulighederne i Photoshop.

Således trak prins Vincent og prinsesse Josephines seneste fødselsdagsfoto uheldige overskrifter, da BILLED-BLADET opdagede, at de to fødselarer var blevet photoshoppet sammen.

Kongehusets kommunikationsafdeling nægtede at udtale sig om sagen, men rettede omtalen af billedet, så det således ikke fremstod som et nyt foto.

Sponsoreret indhold