Kongelige11. marts 2024

Photoshop-ekspert: Det har Kate gjort ved manipuleret familiefoto

En Photoshop-ekspert vurderer, at noget helt særligt har gjort, at Kate har set sig nødsaget til at redigere det familiefoto, som søndag blev frigivet af Kensington Palace
Prinsesse Kate, 42, er endnu engang havnet i vælten, efter hun har redigeret et familiefoto, som søndag blev lagt på Instagram.
Prinsesse Kate, 42, er endnu engang havnet i vælten, efter hun har redigeret et familiefoto, som søndag blev lagt på Instagram.
 Foto: Frank Augstein/AP/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Efter stor mystik: Nu undskylder prinsesse Kate

Et ellers uskyldigt familiefoto er endt med at blive omdrejningspunktet i noget af en royal kontrovers.

For granskende og yderst vakse royale fans var hurtige til at spotte, at billedet af prinsesse Kate storsmilende med sine tre glade børn var skamløst redigeret, og tidligere i dag krøb prinsessen så selv til korset og erkendte, at hun havde redigeret det idylliske familiefoto.

Billedet er taget af prins William, og det oplyses på Instagram, at det er fra 2024.
Billedet er taget af prins William, og det oplyses på Instagram, at det er fra 2024.
 Foto: Prince Of Wales/Reuters/Ritzau Scanpix

Over for The Sun har en Photoshop-ekspert nu vurderet, hvad det præcis er, Kate har fiflet med ved det nu yderst omtalte foto.

Fotoets metadata viser, at billedet er taget lørdag, og at det er redigeret to gange i Photoshop, skriver det britiske medie.

Stephen Davies, der har redigeret billeder i 25 år og ofte omtales som "Photoshop-fyren", fortæller til The Sun, at den royale mor til tre har benyttet sig af et greb, som han ofte selv tyer til, når der er flere børn på billedet:

– De (William og Kate, red.) ville gerne have, at alle smilte. Det er svært at få det perfekte foto, lyder hans vurdering.

– De har nok taget to eller tre billeder og så smeltet dem sammen – men der er nogle ting, de har overset, konstaterer han.

Det er blandt andet et hak i prinsesse Charlottes ene ærme, ligesom prinsesse Kates lynlås deler sig mærkeligt i to.

Eksperten understreger dog, at prinseparret nok ikke har haft nogle onde hensigter med at fifle med fotoet:

– Jeg synes ikke, de har gjort noget vildledende med det. De ville bare gerne have det perfekte foto og overså nogle ting, konkluderer han.

Sponsoreret indhold