Da Frederik mødte Mary: Scoret på dansegulvet

Tilfældighederne, der ledte op til, at Danmarks næste dronning hedder Mary, er næsten skræmmende, for intet tydede for 20 år siden på, at den australske karrierekvinde skulle møde en dansk kronprins og forelske sig midt på et dansegulv.

Det var bare det, der skete 16. september 2000 – dagen efter, at OL i Mary Donaldsons daværende hjemby, Sydney, var skudt i gang. Egentlig skulle Mary have deltaget i en farvelfest for nogle venner, men i sidste øjeblik ombestemte hun sig, fordi andre venner skulle i byen og møde OL-deltagere på en ny, trendy restaurant og bar, Slip Inn.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Det første møde mellem Frederik og Mary kan dateres præcis til 16. september år 2000. Men der gik halvandet år, før nogen i Danmark – inklusive dronningen – fik nys om den smukke australier i kronprinsens liv. (Foto: Kaspar Wenstrup)

Det viste sig, at selskabet blandt andet bestod af den spanske konges nevøer, en græsk prins, en norsk prinsesse og to danske prinser, Joachim og Frederik. Deres titler kendte 28-årige Mary dog ikke under middagen.

Kyssede godnat

Det var ikke meget, Frederik og Mary talte sammen under middagen, og kronprinsen var hårdt ramt af jetlag, så først på aftenen forsøgte han at liste hjemad til sit hotel.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Joachim løj for Mary
Det var slet ikke Frederik, der forsøgte at indynde sig hos Mary den septemberaften i 2000, hvor de mødtes på Drop Inn. Lillebror Joachim tog en pause fra livet som far til 1-årige Nikolai hjemme i Danmark og var taget på tur med storebror.
– Vi var sådan lidt overstadige og overtrætte, min bror og jeg. Han sad og underholdt Mary med, at han var OL-deltager, samtidig med at vi røg en masse smøger, mindes kronprins Frederik.
Joachims OL-disciplin skulle angiveligt have været triathlon – en sport, som Frederik faktisk har kastet sig ud i ad flere omgange, efter han giftede sig med Mary. (Foto: Jens Dresling)

– På vejen ud måtte man forbi et lille dansegulv, hvor Mary stod sammen med tre veninder. Da jeg passerede dem, siger en af dem: “Hey skal du ikke lige danse med her?”, fortæller Frederik selv om aftenen i bogen “Under Bjælken”.

Dansen må have virket opkvikkende på frømanden, for han gik videre i byen med Mary og et par venner.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Mary var 28 år, da hun mødte sin store kærlighed, den på det tidspunkt 32-årige kronprins af Danmark.
Kort før mødet havde hun besøgt en tarotkortlæser, der spåede hende til at møde en udenlandsk mand, og at frøken Donaldson ville blive en stjerne. (Foto: Klaus Møller)

– Vi dansede og fortsatte dansen og snakken. Jeg var først hjemme ved tre-fire-tiden. Frederik satte mig af i Porter Street i en taxa, og inden den forsvandt om hjørnet, bad han om mit telefonnummer. Jeg gav ham det og fik et lille godnatkys på kinden, lyder den eventyrlige historie fra Mary i samme bog.

Skyndte sig hjem

Flirten mellem Mary og Frederik fortsatte de følgende uger, mens medaljerne blev uddelt under legene. Efter OL blev Frederik endda i landet, men blev så kaldt hastigt hjem, fordi hans mormor, dronning Ingrid, lå for døden.

Artiklen fortsætter under billedet ...

24. september deltog en særdeles oplagt kronprins i en reception for de danske medaljetagere – her besigtiges sølvtøjet hos Camilla Martin og Torben Grimmel.
Lige efter receptionen havde Frederik selvfølgelig en aftale med sin australske flamme. (Foto: Preben B. Søborg)

– Mary og jeg nåede at få det meste af et døgn sammen, inden jeg skulle flyve. Vi fik snakket lidt, og jeg lovede hende alt muligt. Jeg tror, hun tænkte: “Ja, ja, ja, det var den OL-flirt, jeg ser ham aldrig igen!”, siger Frederik i “Under Bjælken”.

20 år senere har den formodning vist sig at være så forkert, som den kan være.

Artiklen fortsætter under billedet ...

20 år er gået, og kronprinsparret har ikke spildt tiden. Bryllup og fire børn er det blevet til. (Foto: Kaspar Wenstrup)

Læs meget mere om de kongelige i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close