Kongelige27. marts 2023 (opd. 28. marts 2023)

54 dage senere: Prins Joachim tager på sygebesøg

Prins Joachim har ikke besøgt sin mor, efter hendes omfattende rygoperation. Men det har han planer om at gøre
Prins Joachim har for nylig uventet gæstet podcasten "Kultur Med Mening". 
Prins Joachim har langt om længe lagt en rejseplan for et visit hos sin nyoperede mor.
 Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

54 dage.

Så lang tid går der fra dronning Margrethe gennemgik sin omfattende rygoperation til hendes yngste søn har tænkt sig at aflægge sygebesøg.

I mellemtiden er hun for længst blevet udskrevet fra Rigshospitalet, og Joachim kommer derfor alt for sent til sygehuset med blomster og chokolade.

I stedet kan han besøge sin mor i de hjemlige gemakker på Amalienborg, når lejligheden byder sig.

Og det gør den, når overhovedet fylder år den 16. april, fortæller han til Ekstra Bladet.

I går forklarede han til avisen, hvorfor han stadig ikke har været hjemme og besøge sin mor, efter hendes omfattende rygoperation.

Og sagen er den, at prinsen ikke har haft andre ærinder i Danmark, så han har derfor ikke lige kunnet slå to fluer med et smæk og lægge vejen forbi sin mor. Han har dog talt med hende, forsikrede han.

- Det har været over telefonen. Jeg har nærmest ikke været i Danmark, siger han til avisen.

Kongehuset meddelte i sidste uge, at Margrethe vil fejre sin fødselsdag på Amalienborg, hvor hun og den kongelige familie – herunder altså også Joachim - vil vise sig på balkonerne på Christian IX’s Palæ klokken 12.

I følge Joachim, har hele familien det godt ovenpå familiefejdens, som brød ud i efteråret, og som er den største kongelige krise i nyere tid.

Om det betyder, at prinsesse Marie, greverne Nikolai, Felix og Henrik samt komtesse Athena også er med, når farmor fylder år, må tiden vise.

Sponsoreret indhold