Kongelige23. marts 2023

Kongehuset deler dejlig nyhed: Dronning Margrethe tilbage igen

Dronning Margrethe er ved at være tilbage i kølvandet på den store rygoperation tidligere på året. Til april vil majestæten således deltage i sin fødselsdagsfejring samt genoptage sine pligter
Dronningen kan forvente flere måneder genoptræning.
Dronningen kan forvente flere måneder genoptræning.
 Foto: Hanne Juul

For fire uger siden gennemgik hun en større rygoperation på Rigshospitalet - og siden har den stået på et længere genoptræningsforløb.

Nu lader det så til, at dronning Margrethe, 82, er ved at være på benene igen. I hvert fald kan kongehuset nu meddele, at dronningen til april vil deltage i sin fødselsdagsfejring samt genoptage sine pligter.

Blandt andet forventer dronningen - traditionen tro - at lade sig hylde fra balkonen på Christian IX’s Palæ på Amalienborg, når hun 16. april fylder 83 år:

- Det forventes, at Dronningen samme dag vil genoptage sine funktioner som landets regent efter sin veloverståede rygoperation i februar. Dronningens genoptræning går godt, men der vil fortsat være en række større opgaver, som Dronningen i de kommende måneder ikke kan gennemføre som planlagt. Dette informeres der om løbende, skriver kongehuset i pressemeddelelsen.

Det er fem år siden, at dronning Margrethe sidst lod sig hylde fra Amalienborgs balkon.

På sin fødselsdag i 2019 og 2022 opholdt hun sig på Marselisborg Slot i Aarhus, og under coronapandemien i henholdsvis 2020 og 2021 valgte kongehuset en privat fejring på grund af coronapandemien.

- Traditionen tro vil der på Dronningens fødselsdag være fremlagt gratulationslister i porten i Det Gule Palæ, Amaliegade 18, København, i tidsrummet klokken 10.00-14.00, står der videre i pressemeddelelsen.

Dronning Margrethe gennemgik en større rygoperation 22. februar.

Det var dronningens anden operation i ryggen. Hun blev første gang opereret for spinalstenose for 20 år siden – dengang var hun 62 år.

Denne gang har kongehuset dog ikke ønsket at uddybe, præcis hvad det er for en operation, dronningen har gennemgået. Kongehuset har dog meddelt, at operationen forløb planmæssigt.

Sponsoreret indhold