Kendte20. april 2016

Britisk politi: Vi håber stadig at finde Maddie i live

Det britiske politi fortsætter efterforskningen af Madeleine ’Maddie’ McCann – og selv om det snart er ni år siden, at den dengang treårige pige forsvandt, håber og tror politiet stadig, at hun kan findes i live
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/madeleine_mccann4.jpg
 Foto: All Over

Hvad skete der med britiske Madeleine ’Maddie’ McCann – og er hun stadig i live den dag i dag?

Her næsten ni år efter at den dengang tre årige britiske pige forsvandt i Portugal under en ferie med sine forældre, fortsætter det britiske politi med at efterforske den mystiske sag

Og selv om politiet stadig mangler at få det helt store gennembrud i sagen, håber og tror de stadig på, at den lyshårede pige kan blive fundet i live.

Du kan se billeder fra sagen i galleriet nederst i artiklen.

I et interview med det britiske medie Evening Standard fortæller chefefterforsker Mick Duthie, at politiets efterforskere ikke har opgivet håbet, selv om niårsdagen for hendes forsvinden nærmer sig med hastige skridt.

- Der er altid en chance for, at vi finder Madeleine, og vi håber, at vi finder hende i live, fortæller chefefterforskeren Mick Duthie til Evening Standard.

- Det er det, vi ønsker, og det er det, som familien og offentligheden ønsker, og det er derfor, at efterforskningen stadig får økonomisk støtte, tilføjer Mick Duthie.

Dog har de britiske efterforskere – der alle er en del af Scotland Yard – måtte skære ned på ressourcerne i de forløbne år i takt med, at efterforskningen ikke var nok frugt. Sagen er dog aldrig blevet 100 procent henlagt.

I årenes løb har britisk og portugisisk politi afhørt hundredvis af potentielle vidner, der mener at have oplysninger i sagen. Politiet har finkæmmet området omkring ferielejligheden.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/madeleine_mccann2.jpg

Dette er det sidste billede, der er taget af Maddie. Se flere billeder fra sagen i galleriet nederst i artiklen. Foto: All Over

Du kan se billeder fra sagen i galleriet nederst i artiklen.

Men kun én ting vides med sikkerhed i den såkaldte ’Maddie’-sag: Madeleine ’Maddie’ McCann blev meldt savnet klokken 22:14 torsdag den 3. maj 2007. Forinden havde hendes forældre Kate og Gerry McCann siddet på en nærliggende tapasrestaurant på ferieresortet, der lå i Praia da Luz på Portugals Algarvekyst. Forældrene havde siddet blot 50 meter væk, men opdagede på intet tidspunkt noget mistænkeligt.

De skiftedes til at tjekke, om datteren Maddie samt hendes to mindre søskende – tvillingerne Sean og Amelie – sov trygt. Men omkring klokken 22:00 opdagede Kate, at vinduet til Maddies værelse stod åbent, og at Maddie varr væk. Hendes to brødre lå stadig og sover i deres seng.

Forældrene alarmerede hurtigt politiet, som finkæmmede området på Ocean Club Resortet, men uden at finde nogen spor efter den lille pige.

Du kan se billeder fra sagen i galleriet nederst i artiklen.

I de følgende dage fortsætter britisk politi med at lede efter pigen, men både medier og familien kritiserer efterforskerne for ikke at tage sagen alvorligt nok. Kritikken går blandt andet på, at politiet ikke sikre ferielejligheden godt nok, så op mod 20 personer går ind og ud af lejligheden – og dermed forurener potentielle spor i sagen.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/madeleine_mccann7.jpg

Politiet afspærrede området omkring ferielejligheden, hvorfra Maddie forsvandt. Men politiet fik kritik for, at de ikke passede godt nok på gerningsstedet. Se flere billeder i galleriet nederst i artiklen. Foto: All Over

Mens politiet fortsætter efterforskningen, kommer forældrene i efteråret selv i søgelyset. Ved hjælp af specialudstyr og ultraviolet lys mener politiet at kunne se blodspor på væggen i det værelse, hvor Madeleine forsvandt. Politiet arbejdede nu ud fra en teori om, at Maddie ikke blev kidnappet – men i stedet slået ihjel af sine forældre.

7. september 2007 fik forældrene formelt status som mistænke i sagen af portugisisk politi. Poltiet mistænkte angiveligt Kate for at stå bag sin datters død.

Du kan se billeder fra sagen i galleriet nederst i artiklen.

Forældrene blev først renset i juli 2008. Politiet henlagde på dette tidspunkt sagen på grund af manglende spor og beviser. Men presset fra omverdenen – og også en række kendte personer – fik i maj 2011 politiet til at iværksatte den såkaldte 'Operation Grange', som minutiøst gennemgik de over 30.000 sider dokumenter og som også foretog flere rejser til Portugal i 2014.

Det er ’Operation Grange’, der stadig arbejder med sagen i dag. Ifølge britiske medier har sagen kostet over 112 millioner kroner. Tidligere har 29 efterforskere arbejdet fuldtid med sagen. Sidste år blev sagen dog nedprioriteret, så der i dag kun arbejder fire efterforskere med at opklare ’Maddie’-mysteriet.

Hvis Maddie er i live, vil hun fylde 13 år i næste måned.

Du kan se billeder fra sagen i galleriet herunder:

Madeleine 'Maddie' McCann

https://imgix.seoghoer.dk/mit_se_og_hoer_37.png

Sponsoreret indhold