Kendte 17. april 2020

TV-læge er rummelig far: Skælder aldrig datter ud

TV-lægen beskriver sig selv som en meget rummelig far.
(Foto: DR)

Fra klokken seks om morgenen og helt til midnat er DR's tv-læge Peter Qvortrup Geisling, 57, i disse uger på arbejde.

Der er travlt som følge af coronasituationen, og spørgsmålene fra danskerne strømmer ind til "Lægens bord".

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Thomas Laursen)

"Lægens bord" handler om at klæde danskerne på.
– Hvis vi står over for en fjende, vi ikke rigtig ved, hvem er, og hvis man er usikker, skal man i hvert fald have fakta på bordet, siger Peter Qvortrup Geisling, der her ses til Danmarks Indsamling i 2018. (Foto: Thomas Laursen)

Men selv om han arbejder i døgndrift, er der én ting, som skal nås.

– Mange aftener når jeg lige hjem at lægge Merle i seng. Det er vigtigt, siger Peter Qvortrup Geisling til SE og HØR.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Datteren, som er ni år gammel, har han med sin veninde og ekskæreste Christina Maria Jensen.

De var heller ikke kærester, da Merle kom til verden i 2010.

– Mange børn laves i lidenskab, men vores barn er lavet i venskab, lød det dengang fra den nybagte far

Bor i samme opgang

Selv om det ikke er en traditionel kernefamilie, tv-lægen har, er det dog ikke langt, Merle skal gå for at se sin far.

– Vi bor i samme opgang, så det er ligesom at bo i et toetagers hus, hvor ungerne løber frem og tilbage. Det flyder bare på den måde fra time til time, fortæller Geisling om hjemmet på Vesterbro.

Her har de boet, siden datteren var helt lille.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Kaspar Wenstrup)

Tv-lægen sammen med Christina Maria Jensen og deres datter Merle til en premiere i 2018. (Foto: Kaspar Wenstrup)

– Det er af hensyn til Merle. Man er nødt til at tage nogle prioriteringer her i livet. Man kan jo ikke det hele, siger tv-værten og uddyber:

– Jeg solgte en lejlighed, jeg var rigtig ked af at sælge. Jeg boede ude på Holmen, og det var jeg rigtig glad for, fordi der er natur osv. Jeg kan godt lide, at der er lidt luft omkring. Men når Merle så dukker op, tager ansvarsfølelsen over i stedet for – så må vi glemme os selv. Men det fungerer rigtig, rigtig fint. 

Nul skældud

Mens tv-lægen for tiden knokler på arbejdet, er det Christina, som tager tørnen med pasningen af Merle.

– Hun står for hjemmeundervisningen. Og jeg får at vide, hun er en skrap skolelærer. Merle synes, hun er lige skrap nok. Men det skal der nok til, erkender Qvortrup Geisling.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Dan Mariegaard)

Geislings guldklump
Peter Qvortrup Geisling er single, men der er en pige, der har en særlig plads i hans hjerte: datteren Merle på ni år.
Selv om han har travlt i øjeblikket og arbejder i døgndrift, er det vigtigt for tv-lægen, at han når hjem tids nok til at sige godnat til datteren. (Foto: Dan Mariegaard)

– Hvordan vil du beskrive dig selv som far?

– Jeg tror, jeg er meget rummelig. Merle er ni år gammel, og jeg har aldrig nogensinde skældt hende ud – og hun har aldrig nogensinde skældt mig ud. Så jeg tror faktisk, vi har en rigtig fin kemi. Vi hygger os virkelig sammen, fortæller den populære skærmtrold. 

En gammel traver

Ideen om at genoplive "Lægens bord", som efter 13 års pause er tilbage med en særversion, kom pludselig til ham en tidlig morgen.

– Da alt det her med corona ligesom bryder ud, og statsministeren præsenterer sin dagsorden, kan jeg jo godt se, at det her får stor indflydelse på danskernes hverdag – og det sover jeg så åbenbart let på. Jeg vågner klokken fem om morgenen, og jeg vågner ellers aldrig klokken fem om morgenen. Og så var der en eller anden idé, der pressede sig på, siger Peter Qvortrup Geisling. 

– Lige pludselige krystalliserede det sig, at grunden til, jeg vågnede, nok var, at det måske var lige nu, vi skulle hive en gammel traver ud af stalden, uddyber journalisten, som stod op og begyndte at skrive på programmet – og overvejede med egne ord, hvor tidligt han kunne begynde at genere sine chefer med ideen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: DR)

"Lægens bord" genoplivet
Normalt laver han magasiner og indhold til “TV Avisen” – men den seneste tid har vi kunnet opleve DR's tv-læge i en særudgave af programmet "Lægens bord" om corona.
– Der er en fantastisk masse gode tilbagemeldinger fra seerne. Bare fra i går aftes og her til morgen, da jeg mødte ind, tror jeg, der er kommet 5.000 spørgsmål fra seerne. Og det er nogle rigtig gode spørgsmål, siger lægen, der her ses med direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm, 54.
Peter Qvortrup Geisling var vært på "Lægens bord" fra 1997 til 2005, hvorefter programmet fortsatte med en ny vært frem til lukningen i 2006.  (Foto: DR)

– Så det gjorde jeg klokken otte, og så sendte vi om aftenen, lyder det fra værten, som nyder at være tilbage i programmet, han var vært på fra 1997 til 2005, før lægen Kristian Sandvej tog over.

– Det er rigtig dejligt. Der er en fantastisk masse gode tilbagemeldinger fra seerne, siger Geisling.

– Jeg ved ikke, om jeg synes, jeg vender tilbage til det – jeg synes mere, jeg trækker et værktøj op af min værktøjskasse, jeg ikke har brugt længe. Men det var lige nu, det skulle bruges. 

Sponsoreret indhold