Trods mange krumspring: I mors fodspor

Efter lidt flirten med dans, sang og kunst er Olivia Joof, 31, endt på den helt rigtige hylde som skuespiller. – Pludselig var det bare så nemt, at det var skuespiller, jeg skulle være.

Efter lidt flirten med dans, sang og kunst er Olivia Joof, 31, endt på den helt rigtige hylde som skuespiller. – Pludselig var det bare så nemt, at det var skuespiller, jeg skulle være.

(Foto: Kaspar Wenstrup)

Dans, kunst og sang blev flittigt udforsket i Olivia Joofs ungdomsår, for som datter af to skuespillere, var hun ret sikker på, at det ikke var den vej, hun skulle.

– Det tog mig rigtig lang tid at finde ud af, at jeg skulle være skuespiller. Jeg besluttede det, da jeg var 25 år, og kom ind på skolen, da jeg var 26 år.

– Som skuespillerbarn, har jeg set det og tænkt, at det ikke altid kan betale sig, da det kan være lidt trængt økonomisk, så jeg skulle lige løbe rundt om mig selv, før jeg fandt ud af, at det var det, jeg skulle, siger 31-årige Olivia Joof, der i dag bor i København.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Olivia Joof og Hella Joof.

Som datter af Hella Joof, 56, og skuespilleren Runi Lewerissa har Olivia altid tænkt, at hun skulle finde en anden levevej. (Foto: Kaspar Wenstrup)

Drømmestart

Siden beslutningen blev taget er tingene gået stærkt, og allerede inden hun i juni blev færdig på skuespillerskolen i Aarhus, havde hun fået rollen som den unge politiassistent Neel i TV 2's mandagskrimiserie "DNA".

– Det kunne heldigvis lade sig gøre, at jeg kunne gøre begge dele, og jeg lærte så meget på de måneder, vi optog serien.

– Det flaskede sig fuldstændig, og det var en drøm at få sådan en rolle, siger Olivia, om den perfekte start på tiden som nyuddannet skuespiller.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Du kan se Olivia Joof i rollen som den unge politiassistent Neel i "DNA" på TV 2 mandag klokken 20. (Foto: TV 2 (Martin Dam Kristensen))

Genert barn

Olivia har da heller ikke fortrudt et sekund, at hun gik i forældrenes fodspor og er blevet skuespiller.

– Jeg var meget genert som barn. Når vi spillede skolekomedier, var jeg altid den, der skulle stå helt bagerst. Men i dag har jeg opdaget, at jeg slapper af i skuespillet, måske mere end i almindelige situationer, hvor jeg godt kan føle mig utilstrækkelig, siger den sympatiske skuespiller.

Artiklen fortsætter under billedet ...

– Hvis der var et begreb, jeg ikke kendte, så var Anders sød til at forklare mig det, siger Olivia om samarbejdet med Anders W. Berthelsen i den nye serie. (Foto: Kaspar Wenstrup)

Lytter til maven

Fremtiden ligger helt åben for Olivia, som lige nu har god tid til at udleve sine drømme. Hun har nemlig hverken kæreste eller børn, hun skal tage hensyn til.

– Jeg kan i hvert fald se, når mine veninder sidder og snakker om amning og indkøring i børnehaven, så er det ikke helt, der jeg er, siger Olivia Joof, som har en klar plan for fremtiden.

Artiklen fortsætter under billedet ...

– Jeg vil bare gerne være glad og mærke min mavefornemmelse, det kommer jeg længst med, siger hun om fremtidsdrømmene. (Foto: Kaspar Wenstrup)

– Jeg vil lytte til min mavefornemmelse og turde sige nej og ja til ting, som andre måske ikke tror på. Jeg skal hele tiden have mig selv med, for jeg har erfaret, at når jeg ikke gør det, så gør det mig ikke glad, siger Olivia.

Du kan nyde hende og resten af holdet bag "DNA" på TV 2.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close