Nyheder21. marts 2018

Hella Joofs sorg: Jeg mistede mit barn

Hella Joof og hendes mand mistede for omkring 10 år siden deres ufødte barn. Selv om parret efterfølgende forsøgte med fertilitetsbehandling, valgte de til sidst at opgive at få drømmebarnet. – Det kunne være endt som en livssorg, men det tillod ingen af os, fortæller forfatteren og skuespilleren ifølge Ude & Hjemme i en ny bog
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/joof_dm.jpg
 Foto: Dan Mariegaard

For omkring ti år siden oplevede Hella Joof enhver forælders værste mareridt: Hun og hendes mand Henrik ”Snit” Jepsen mistede deres ufødte barn i fjerde måned – og det sendte den lille familie ud i et følelsesmæssigt stormvejr.

Det fortæller Hella Joos, 55, ifølge Ude & Hjemme i en ny bog, der hedder ”Modne kvinder”.

- Som 44-årig blev jeg gravid, og vi blev virkelig glade. Jeg tænkte ”Gud, skal jeg have et barn, jeg har en datter, som snart bliver student? Nå – en så tager vi det med”. Jeg aborterede imidlertid i fjerde måned, og så gjorde jeg pludselig nogle ting, som jeg ellers aldrig ville have troet, fortæller Hella Joof ifølge Ude & Hjemme i den nye bog og tilføjer:

https://imgix.seoghoer.dk/media/se-og-hoer/kendte-dk09/september/hellajoofvilprast-jpg.jpg
 Foto: All Over

- Det kunne være endt som en livssorg, men det tillod ingen af os, fortæller Hella Joof om dét at miste sit barn. Foto: All Over Press

- Når man aborterer, bliver man faktisk en lille smule sindssyg. Hormonerne har taget over, hjernen og kroppen er i sorg, og det eneste, man vil have, er et barn. Så jeg gik i fertilitetsbehandling. Men ingen af æggene blev befrugtet, fortæller Hella Joof i bogen og tilføjer:

- Det var selvfølgelig en sorg at abortere, og det også en sorg, når man elsker én og ikke kan få et ønskebarn sammen. Men jeg var for gammel. Jeg er utrolig stolt over, at vi kom helskindet igennem det. det kunne have været endt som en livssorg, men det tillod ingen af os, fortæller forfatteren og skuespilleren.

Hella Joof har datteren Olivia Joof Lewerissa med eksen Runi Lewerissa.

Sponsoreret indhold