Kendte 8. oktober 2021

"Transvestit" og "plastikdukke": Ivy svines til af DSB-medarbejder

Ivy Rosenauer havde regnet med at få en bøde for sin manglende billet - i stedet blev hun bedt om at stige af toget og kaldt for en "klam transvestit"
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kender du noget til sagen? Tip os på emma@sh.dk

"Transvestit" og "plastikdukke".

Det er normalt ikke ord, man forventer at få smidt i hovedet af en DSB-ansat.

Men det var virkeligheden for transkønnede Ivy Rosenauer - der er kendt fra DR-serien "Hunkøn" - da hun torsdag eftermiddag skulle fra Ørestad til Malmø.

- Hun (togkontrolløren, red.) gik efter mig, da jeg steg af toget, og kaldte mig for ”klamme transvestit” og ”du er ikke en rigtig kvinde - jeg er mere kvinde, end du nogensinde bliver”.

- Men det fik jeg desværre ikke med på videoen, forklarer Ivy Rosenauer fra Vestamager til SE og HØR.

DSB beklager: Sagen skal undersøges

SE og HØR har fremlagt videoen til DSB, der tidligere i år særligt har gjort sig bemærket på sociale medier for at stikke til Pride-kritikere.

"DSB er for alle, og alle med billet er velkomne i vores tog, uanset hvem man er. Sådan har det altid været i DSB, og det er det fortsat," udtaler Michael Højgaard, underdirektør i DSB, i et skriftligt svar.

"Jeg vil gerne beklage den måde, som Ivy Rosenauer bliver tiltalt på i videoen, uanset hvad der ligger forud for optagelsen."

"Vi vil følge op på episoden med vores medarbejder, og får klarlagt og evalueret det samlede forløb," fortsætter han.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Privatfoto

Sanger og radiovært Ivy Rosenauer. (Privatfoto)

Ivy Rosenauer, som er både er sanger og vært på Radio LOUD-programmet "Sig Det' Løgn" sammen med realitystjernen Sy Lee og radioværten Ana Dea Løkke, fik imidlertid noget af sammenstødet med på video.

På videoen, der er filmet på Ivy Rosenauers telefon, bekræfter DSB-medarbejderen, at hun havde kaldt hende for "transvestit" og "plastikdukke".

Gik til angreb

Ifølge Ivy Rosenauer opstod situationen, da hun i huj og hast steg på toget uden billet.

Hun forklarer, at hun havde fået ny telefon, og at hun ikke have indtastet sine kortoplysninger i appen, så hun kunne ikke nå at købe en billet.

Da den kvindelige togkontrollør vil tjekke billetter, og Ivy Rosenauer ikke kunne fremvise en, blev DSB-medarbejderen angiveligt ubehagelig.

- Hun gik i attack mode med det samme.

- Hun var passiv-aggressiv og bad mig om at stige af toget.

- Jeg sagde, hun bare kunne give mig en bøde, som man jo normalt vil gøre.

- Men så blev hun aggressiv og blev ved med at sige, at jeg skulle stige af toget, og at hun ville ringe til politiet og få dem til at hive mig af, fortæller hun.

Vred og i chok

En mandlig togkontrollør trådte til og forsøgte at hjælpe sin kollega med at få Ivy Rosenauer af toget. Den samtale endte dog med, at Ivy Rosenauer fik lov til at oplyse sit cpr-nummer og få en bøde.

Når man modtager en kontrolafgift, har man mulighed for at fortsætte sin rejse. Men den kvindelige DSB-medarbejder skulle fortsat have insisteret på, at Ivy Rosenauer skulle stå af ved næste station.

- Hun blev bare ved med den der attitude og sagde alle mulige ting. Jeg kan ikke huske det hele, fordi jeg var så vred og i chok over det.

- Men hun sagde i hvert fald, at jeg var klam, forklarer radioværten.

Ivy Rosenauer blev selv meget oprevet over situationen, og hun erkender da også, at hun selv blev provokerende og fik sagt nogle grimme ting tilbage til DSB-medarbejderen.

- Det blev jeg, efter hun havde sagt ting til mig et par gange. Men det var hende, der kom aggressivt op til mig og med det samme ville smide mig af toget, hvor jeg bare sad stille og roligt.

- Det var så tydeligt, at hun havde set sig gal på mig og ikke brød sig om, at jeg er transkønnet. Det kunne jeg tydeligt mærke, siger hun.

Sponsoreret indhold