Kendte 27. september 2021

Betalte penge til Miss Danmark: Pludseligt hørte Naja og Anna INGENTING

Det var til stor frustation for Naja Stencel og Anna Wolff, da de gentagne gange selv måtte opsøge organisationen for at høre, om de var inde eller ude af Miss Danmark-varmen
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Ved du noget? Tip os på emma@sh.dk

Drømmen om skønhedskonkurrencen Miss Danmark med tiara og skråbånd var så tæt på at gå i opfyldelse for Naja Stencel og Anna Wolff, at de næsten kunne smage det søde liv som skønhedsdronninger.

De havde både kastet 550 kroner efter konkurrencen for overhovedet at være med i opløbet og kæmpet deres vej gennem flere castings. De endte begge med at være blandt det sidste hold af kvinder, der alle håbede på en plads som finalist til Miss Danmark 2020.

Men pludselig var der helt lukket for kommunikationen fra organisationens side.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Foto: Todd Oren Seligman

Det er ikke første gang, at Miss Danmark-deltagere kan berette om dårlige oplevelser med Miss Danmark, hvor Lisa Lents er direktør. (Foto: Todd Oren Seligman)

- Vi fik bare slet ikke noget fra dem (Miss Danmark Organisationen, red.). Overhovedet. Når man prøvede at kontakte dem, fik man heller ikke rigtigt noget svar. Det virkede underligt, for vi har betalt et beløb, og så kan de ikke engang give et ordentligt svar, lyder det frustreret fra 19-årige Naja Stencel fra Valby.

Hørte rygter om aflysning

De tilmeldte kvinder skulle have fået svar 1. september sidste år. Men da tiden nærmede sig for, at top 30 skulle afsløres, var der radiotavshed.

De fik derfor ikke at vide, om de var gået videre eller ej. Det blev heller ikke meldt ud, hvornår konkurrencen skulle afholdes - eller om den var aflyst.

- Jeg føler mig snydt og nærmest ligegyldig. Jeg har jo brugt tid på det her, og jeg havde virkelig regnet med, at jeg så kom videre til 2021-konkurrencen, fortæller 20-årige Anna Wolff fra Aarhus.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Privatfoto

Naja Jencel får stadig sit skønhedskonkurrence-eventyr. Hun er nemlig - uden om Miss Danmark - blevet spurgt, om hun vil repræsentere Danmark til Miss Europe. (Privatfoto)

Da de var halvvejs inde i oktober og stadig ikke have hørt et kvæk, tog Naja Stencel sagen i egen hånd.

Hun havde nemlig hørt på vandrørene, at 2020-konknurrencen var aflyst, og det efterlod hende med et spørgsmål, som hun skrev direkte til organisationens direktør Lisa Lents: Nu, hvor konkurrencen så ud til at være aflyst, ville hun så få sine penge tilbage?

"Konkurrencen er ikke aflyst. Som det har stået i indbydelsen til casting, har vi endnu ikke lagt en fast dato for konkurrencen grundet Covid19. Grundet udviklingen og de seneste anbefalinger fra regeringen, har vi selvfølgelig valgt at afvente," skriver Lisa Lents i en besked over Instagram, som SE og HØR har set.

Anna Wolffs tålmodighed var også opbrugt i begyndelsen af december, hvor hun skrev direkte til Lisa Lents. Her fik hun en lignende besked fra skønhedskonkurrence-bossen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Privatfoto

Anna Wolff kendte godt til nogle af de negative historier i medierne, der tidligere har været om Miss Danmark. Hun valgte - til sin skuffelse - alligevel at prøve lykken. (Privatfoto)

Måtte selv tage kontakt

Først 12. marts 2021 er der nyt om konkurrencen. Hverken Naja Stencel eller Anna Wolff får noget direkte at vide, men de kan læse på et Facebook-opslag, at Miss Danmark åbner for nye tilmeldinger til Miss Danmark 2021.

"Grundet den globale pandemi og lockdown har vi været nødsaget til at sætte Castings fra 2020 på standby, eftersom der bl.a. har været forsamlingsforbud, som har gjort det umuligt at afvikle bootcamps samt et finaleshow. Vi har nu valgt at genoptage casting processen som startede i slutningen af 2020," skriver organisationen på Facebook.

Artiklen fortsætter under opslaget ...

Igen er Naja Stencel og Anna Wolff efterladt med flere spørgsmål end svar. For nok står der i tilmeldingsmailen fra Miss Danmark, at "i tilfælde af 2. Bølge af Covid19, vil din tilmelding være automatisk gældende for 2021," men de havde jo intet hørt fra organisationen.

De skriver begge til Lisa Lents på dagen, hvor tilmeldingerne for 2021-konkurrencen åbnede - og dermed inden Miss Danmark Organisationen kan have fået noget betydeligt antal ansøgninger.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Foto: Kaspar Wenstrup

Sådan så det ud, da Miss Danmark 2018 blev afholdt. (Foto: Kaspar Wenstrup)

Det er først nu, hvor de selv rækker ud, at de får at vide, at de ikke er kommet i betragtning:

"Jeg svarer normalt ikke på disse henvendelser på Instagram. Det svarer til, at man har været til en jobsamtale og enten fået eller ikke fået jobbet. Desværre blev det ikke aktuelt for dit vedkommende denne gang," skriver Lisa Lents til begge piger.

"Som det stod i mailen i starten inden du indbetalte tilmeldingsgebyret, er det ikke refunderbart. Dem som er gået videre fra 2020 informeres som der også står på vores hjemmeside," fortsætter Lisa Lents.

At der skulle være nogen fra 2020-puljen, der skulle blive informeret, står der dog ingen steder noget om på Miss Danmarks hjemmeside.

SE og HØR er desuden i besiddelse af invitationen til castings til Miss Danmark 2021, hvor der ikke står et ord om kvinderne fra sidste års castings.

Tidskrævende proces

Lisa Lents har ikke ønsket at stille op til interview, men hun forklarer sig på mail. Hun skriver, at deltagerne til sidste års cast blev informeret om, at udvælgelsen muligvis kunne finde sted i 2021. Den information kan hverken Naja Stencel eller Anna Wolff dog genkende.

"En udvælgelsesprocess kan tage længere tid, derfor er det normalt at deadlines bliver rykket. Hvis man ikke modtager et svar, er det som regel et nej (det samme er gældende for andre brancher. Det er fx. sjældent at en arbejdsgiver tager fat i hver enkelt der har søgt et job, casting eller lign.)," skriver hun og fortsætter:

"Tilmeldingen fra 2020 er blevet overført til 2021 for dem som er gået videre og ikke dem, som IKKE gik videre. Derfor fik de et svar om, at det ikke blev aktuelt for dem, da castingen til 2021 åbnede."

Lisa Lents skriver, at hun er ked af at høre, at Naja Stencel og Anna Wolff er kritiske over for mængden af information fra Miss Danmark.

"Det er noget jeg vil tage til eftertragtning fremover og sætte ekstra tid af til, at informere de enkelte, som ikke går videre, selvom dette vil være meget mere tidskrævende."

Sponsoreret indhold