Kendte27. marts 2021

Thomas Vinterberg scorer kassen: Månedsløn på 192.232 kroner

Thomas Vinterberg har en fest hver måned, for pengene ruller ind fra hans filmarbejde
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Han var manden bag en af dansk films største succeser i form af “Festen” i 1998, og det er da også lige præcis en fest, som Thomas Vinterberg, 51, selv har. For filmmanden, der netop nu er aktuel med sin Oscar-nominering med filmen “Druk”, skummer fløden på sit arbejde.

Det viser det seneste tilgængelige regnskab fra Vinterbergs selskab, Smtm ApS, der i 2019 havde en fænomenal bruttofortjeneste på intet mindre end 2.009.182 kroner.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/vinterberg.jpg
 (Foto: Martin Høien)

Thomas Vinterberg sammen med konen, Helene Reingaard Neumann, 34. (Foto: Martin Høien)

Ikke desto mindre kom firmaet ud med et underskud på 107.263 kroner, men det skyldes udelukkende, at firmaets eneste ansatte, der er Thomas Vinterberg selv, fik en løn på 2.306.792 kroner.

Det svarer til en månedsløn på 192.232 kroner i 2019, og selv om han hev mere ud i løn, end der kom ind i firmaet, har han en opsparing, han kan tære på med en egenkapital, der er i plus med 1.568.882 kroner.

Klar til “Druk”-fest

Med i regnskabet er ikke engang hans seneste film, “Druk”, der har blandt andre Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen og Lars Ranthe på rollelisten.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/vinterberg_1.jpg
 (Foto: Martin Høien)

Mads Mikkelsen, 55, stiller ofte op, når Vinterberg laver film, hvilket er med til at garantere filmenes succes. (Foto: Martin Høien)

Indtægterne fra dén film vil formentlig først indgå i regnskabet fra 2020 eller 2021, alt efter hvordan han afregner med filmselskabet.

Filmen er netop blevet Oscar-nomineret, hvilket traditionelt betyder ekstra salg til udlandet, så Vinterberg kan se frem til en endnu større fest, når pengene fra “Druk” ruller ind på kontoen.

Læs meget mere om den flotte Oscar-nominering i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Sponsoreret indhold