Kendte9. april 2024 (opd. 9. april 2024)

Thomas Vinterberg ramt af sygdom og stress

Den danske instruktørkomet, Thomas Vinterberg, har kæmpet sig igennem et hårdt år for at bringe tv-serien "Familier som vores" til skærmen. Serien, som bliver TV 2's største satsning nogensinde, har været dyr for hans helbred.
Hvis Thomas Vinterberg ser lidt træt ud, er der en god grund til det: Han arbejder som en hest for at få en ny stor tv-serie klar.
Hvis Thomas Vinterberg ser lidt træt ud, er der en god grund til det: Han arbejder som en hest for at få en ny, stor tv-serie klar.
 Foto: Gregers Overvad

LÆS OGSÅ: Scorer kassen - månedsløn på 192.232 kroner

Den verdensberømte filminstruktør Thomas Vinterberg, 54, står til efteråret over for en stor premiere med TV 2-serien "Familier som vores"

Men vejen dertil har ikke været uden ofre, skriver Variety.com.

Vinterberg, der tidligere har høstet en Oscar for filmen "Druk", åbner i et stort interview med filmbladet op om de fysiske konsekvenser af det omfattende projekt, som har strakt sig over adskillige lande, varet adskillige måneder og involveret tusindvis af statister og skuespillere.

- Mod slutningen, af træthed eller noget, gik min krop i opløsning. Jeg var syg i en måned efter optagelserne sluttede.

- Jeg skrev også selv serien, hvilket også var en hård omgang, siger han og understreger:

- Jeg prøver ikke at få medlidenhed her (griner)... Det har været et privilegium, lyder det fra Thomas Vinterberg.

Mens Vinterberg ser frem til efterårets premiere, hviler han trods sine tidligere anstrengelser ikke på laurbærrene.

Han er nemlig i fuld gang med forberedelserne til en ny filmatisering af Astrid Lindgrens "Brødrene Løvehjerte", hvilket kan udfordre hans helbred igen, hvis han ikke passer på.

- Jeg har bemærket, er, at min krop og min alder pludselig var mindre i stand til at bære mig, lyder det om hans sundhedstilstand.

Sponsoreret indhold