Kendte16. juni 2020

”Stormester”-stjernen Mark Le Fêvre: Jeg er glad for mit ar

– Det minder en om, at man var skideheldig, siger komikeren, som i november blev opereret, da lægerne fandt tegn på kræft.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mark_5_0.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

I TV 2’s "Stormester" er han Lasse Rimmers assistent, men som komiker står Mark Le Fêvre, 31, på egne ben.

Han beskriver sig selv som en bekymret sjæl – og det var også omdrejningspunktet i hans første onemanshow "BØVL", som han optrådte med sidste forår.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/mark_2_0.jpg
 (Foto: TV 2: Henrik Ohsten)

Lasses assistent
Mark Le Fêvre kan for tiden ses i "Stormester", hvor han er Lasse Rimmers, 48, assistent, der vurderer og guider deltagerne.
– Der er enkelte, som tænker, at det er frygtelig synd for mig nogle gange, men det er jo bare for sjov. Så det har jeg det glimrende med, siger han.
Se "Stormester" med Sarah Grünewald, Heino Hansen, Victor Lander, Lise Baastrup og Jesper Groth fredag kl. 20.00 på TV 2. (Foto: TV 2: Henrik Ohsten)

– Jeg snakkede om netop det med bekymringer og især sygdomsangst. Jeg har altid været vildt bange for at få kræft. Hele moralen i showet er, at det ikke kan nytte noget at bekymre sig. Det bliver aldrig til noget. Så går der fire måneder, og så bliver jeg opereret, fordi de finder tegn på kræft. Der er unægteligt noget tragikomisk skæbnens ironi over det, siger Mark Le Fêvre, da SE og HØR møder ham på Sluseholmen i København.

Mystisk modermærke

Det var et modermærke i baghovedet, som udløste operationen.

Mark Le Fêvre troede faktisk ikke, der var noget i vejen, da han i november gik til lægen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/mark_1_0.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Mark Le Fêvre har været sammen med sin kæreste, Sidsel, siden 2010. Hun er jurist, og de to mødte hinanden gennem fælles bekendte. Men de blev ikke kærester lige med det samme.
– Hun havde faktisk en kæreste, og det er jo altid frygteligt, sådan noget. Så der gik altså lige noget tid, fra jeg egentlig syntes, at hun var meget sød, til hun så ikke havde en kæreste længere. Og så slog vi til! fortæller han. (Foto: Dan Mariegaard)

– Jeg må være ærlig og sige, det lidt var et forfængelighedsprojekt. Fordi jeg er skaldet, var jeg lidt træt af, at der var sådan en dut, så jeg ville bare have den fjernet. Lægen syntes heller ikke, der var noget alarmerende at se på den. Men hver gang man får fjernet et eller andet, sender man det jo lige ind for en sikkerheds skyld. Og så var der simpelt hen tegn på kræft, fortæller komikeren, der gik i panik, da han fik beskeden.

Lægen forklarede, at det ikke var 100 procent sikkert, det var kræft, men at der var nogle tegn, de var nødt til at reagere på. Le Fêvre blev derfor henvist til en hudlæge.

Helt væk

– Hudlægen læste det så igennem og sagde: "Du skal slet ikke ned til mig, du skal direkte ind og være en del af en kræftpakke. Du skal på plastikkirurgisk afdeling på Riget." Der panikkede jeg igen og tænkte: "Nu er det da pludselig rigtig alvor, det her," siger Mark, som derefter blev opereret.

– Til at starte med var det bare en lille dut, jeg fik fjernet. Men det her er jo, hvor man skærer to centimeter hele vejen rundt om, så man får et meget stort stykke ud.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/mark_3.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Le Fêvre slap med skrækken – og et stort ar – da lægerne i november fandt tegn på kræft i et modermærke i baghovedet.
– Det var falsk alarm. Heldigvis. (Foto: Dan Mariegaard)

Der var slet ikke noget at se i stykke nummer to, og man fjernede de nærliggende lymfeknuder for at se, om der var spredning, og der var heller ikke noget. Så de hælder til, at der højst sandsynligt ikke har været andet end tegn – og selv hvis der har, er det i hvert fald fucking væk, jubler han.

Et wakeupcall

Ifølge ham var de 14 dage, der gik, fra han var blevet opereret, til han fik svar, uden sammenligning det værste, han nogen sinde har prøvet.

5 hurtige

Livret: – Spaghetti carbonara.

Yndlingsfilm: – Den seneste, jeg har set, som jeg syntes, var rigtig god, var "Jojo Rabbit".

Favorithobby: – Madlavning.

Yndlingsdrik: – Det er nok kaffe.

Rejsemål: – Japan. Jeg synes, det er en fascinerende verden, der på den ene side minder om noget af det, vi kender i Vesten, og på den anden side er helt sit eget. Det er en god blanding af nogle gamle traditioner og ekstrem hi-tech. Og hele madsiden af det er vild.

– Sindssygt ubehageligt! Men det er et wakeupcall. Man ved jo simpelt hen ikke, om det slutter i overmorgen. Så er man tilfreds med det, man laver lige nu, eller skal man noget andet? spørger han og fortsætter:

– I mit tilfælde var det helt klart: "Okay, jeg ved med sikkerhed, at jeg vil lave et show mere." Det var jeg ikke rigtig i tvivl om egentlig, men den smule tvivl, der måtte være om det, blev i hvert fald banket væk, da man var på den anden side. Der er ingen grund til at vente – gør det, du har lyst til!

Efter operationen har Mark Le Fêvre nu et stort ar i baghovedet. Men det gør ham ikke noget.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/mark_4.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Komikeren flyttede i 2010 til Aarhus, hvor han begyndte at optræde i open mic-miljøet.
– Og det er den bedste beslutning, jeg nogen sinde har taget. En sindssyg følelse at stå der på en scene og mærke: "Gud, jeg er hjemme, det er det her, jeg skal!", siger han. (Foto: Dan Mariegaard)

– Jeg er decideret glad for det ar, faktisk. Det minder en om, at man var skideheldig. Lægerne var egentlig lidt kede af det: "Beklager, at vi var nødt til at lave det." Men på det tidspunkt kunne de kraftedeme have skåret min arm af, hvis det var det, der skulle til for at finde ud af, om der var noget, eller ikke var noget. Ej, jeg er kun glad for det. Jeg tænker også, det giver lidt kant, lyder det med et smil.

Sponsoreret indhold