Stadil tjente millioner på DR-program: Løvernes konge

Christian Stadil, 48, har tjent millioner på sin medvirken i DR-programmet \

Christian Stadil, 48, har tjent millioner på sin medvirken i DR-programmet "Løvens Hule" – og sidder nu på en svimlende formue.

(Foto: Thomas Laursen)

Han var allerede milliardær, før Danmarks Radio købte konceptet "Løvens Hule", men med hans deltagelse i iværksætterserien er Christian Stadils pengetank vokset til Joakim von And-størrelse.

I de fire første sæsoner af seersuccesen pumpede netop Hummel-hertugen suverænt mest kapital i de små virksomheder, og det har vist sig at være en rigtig god idé.

16 spirende forretninger fik del i samlet set otte millioner Stadil-knaster – og de giver nu tifoldigt tilbage til "Løvernes konge".

Artiklen fortsætter under billedet ...

De første fire sæsoner var Stadil den suverænt største investor i "Løvens hule" – og det har været en rigtig god forretning. (Foto: DR: Per Arnesen)

– Det har været en kanon forretning at være med i "Løvens Hule", lyder det da også fra Christian Stadil ifølge Jydske Vestkysten.

Ekstremt exit

I første sæson af investorhittet skød Stadil to millioner kroner ind i firmaet Firtal Group, som blandt andet stod bag Helsebixen, og kom dermed til at eje 10 procent af virksomheden.

Tre år senere, i 2018, blev Christian Stadil – og de to iværksættere Mikkel Harken Salling og Jesper Ernst Hvejsel – forgyldt, da Matas-kæden opkøbte Firtal Group for 130 millioner kroner.

– Det var den første og største exit i "Løvens Hules" historie, og jeg fik et tocifret millionbeløb ud af det.

Det dækker jo samtlige investeringer, som jeg gjorde i "Løvens Hule", og meget mere til – så alt, hvad der ellers kommer, er en ren gevinst, siger Christian Stadil til avisen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Stadil investerede bl.a. i 81-årige Kay Herting, som byggede et væghængt tørrestativ.
Det kan nu købes i flere supermarkeder og lignende. (Foto: Thomas Laursen)

Det er dog ikke bare DR-deltagelsen, som forsøder den skaldede buddhists tilværelse.

Stadil er således noget mere velhavende, end de fleste eksperter gik og troede.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Hummel-løven er ikke overraskede glad for sin veldrejede hustru. (Foto: Lars H. Laursen)

Ifølge Berlingskes opgørelse over Danmarks rigeste var Hummel-ejeren og familien bag koncernen Thornico 3,9 milliarder kroner værd.

Det tal slår dog slet ikke til.

10 milliarder værd

For første gang nogensinde har den familieejede koncern, som Christian Stadil stiftede med sin far i 1991, og som består af mere end 200 forskellige selskaber, nået en omsætning på over ni milliarder kroner – og den nærmer sig hastigt en værdi på hele 10 milliarder kroner.

Artiklen fortsætter under billedet ...

I sommeren 2018 fik Alice Rosenkrantz Stadil, 33, sin Hummel-mand, da de blev gift i Messiaskirken i Charlottenlund.
Parret har børnene Winston, Hamilton, Harper og Archibald. (Foto: Dan Mariegaard)

– At vi efterhånden har en virksomhed, der hastigt nærmer sig en omsætning på 10 milliarder danske kroner og har en værdi på cirka det samme, det havde vi nok – trods alt – ikke troet for bare 12 år siden, hvor vi omsatte for cirka en tiendedel, skriver Christian Stadil selv på Instagram om sit økonomiske eventyr.

Det stærke regnskab betyder, at Stadil-familien rykker fra en plads som nummer 31 på listen over landets rigeste og op på en 14. plads.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close