Kendte 1. september 2021

Sofie Linde i tårer på scenen: Angriber TV 2-chefer

Under et oplæg ved Copenhagen TV Festival pegede værten flere store tv-bosser ud ved navn. Til slut tog indholdschef Sune Roland ordet for at give Sofie Linde en undskyldning. Kilder, der var til stede, fortæller, at optrinnet satte TV 2 i et "ekstremt dårligt lys"
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Men alt imens opbakningen fra tv-værtens kollegaer, der selv i forskellige udstrækninger havde oplevet krænkende adfærd, var stor, fik Sofie Linde ikke tilstrækkelig støtte fra sit eget bagland: TV 2.

Sådan lød ”X Factor”-værtens klare budskab, da hun for en uge siden – tirsdag d. 24. august – tog plads på scenen i Tivoli Congress Centers største sal ved Copenhagen TV Festival under overskriften:

”Velkommen på forsiden: Hadtale og hold-kæft-bolsjer til kvinder i TV-branchen”.

Tårevædet Linde

Flere af hinanden uafhængige kilder fortæller nu til SE og HØR, hvordan de oplevede oplæggget om digitale krænkelser, og hvordan stemningen i Kongressalen blev mere og mere trykket, mens en tårevædet Sofie Linde gik til angreb på sine egne chefer og beskyldte dem for ikke at have levet op til deres ansvar, efter hun skubbede til #MeToo-lavinen i sommeren 2020.

På scenen modererede DR-journalist Maria Andersen debatten mellem de ”markante #MeToo-stemmer” – herunder Sofie Linde, som undervejs bliver spurgt til, hvordan hun oplevede opbakningen fra TV 2.

Anklager TV 2

Én af kilderne, der var til stede, fortæller:

- Som svar fortæller Sofie Linde, hvordan hun ikke synes, hun har fået nogen som helst hjælp fra TV 2.

- Hvordan de har svigtet hende og været ligeglade. Lotte Lindegaard (indholdsdirektør på TV 2, red.) har sagt til hende, at de skulle tage en frokost.

- Men det er jo efterhånden også over et år siden. Og den er stadig ikke blevet til noget.

Vedkommende kalder hele episoden for ”vanvittig”.

- Spagfærdig undskyldning

Efter at have nævnt frokostinvitationen, fortsætter Sofie Linde ifølge kilderne fra scenen på branche-festivalen:

- Lad være med at tilbyde mig en frokost. I kan starte med at give mig et fucking Rolex.

- For at vi kan blive bare lidt even. For I har simpelthen været nogle røvhuller, gengiver kilden.

31-årige Sofie Linde beretter på scenen desuden om i alt fire episoder, hvor hun er blevet spyttet på, mens hun gik på gaden.

I den periode efter sin tale under Zulu Comedy Galla, manglede hun rådgivning fra koncernen.

Artiklen fortsætter under billedet...

Foto: Ritzau Scanpix

Sofie Linde modtog - og modtager stadig - mange hadbeskeder efter sin tale ved prisuddelingen. Foto: Ritzau Scanpix

Så tog chef ordet

Anklagerne får endeligt ZULU og TV 2 PLAYs indholdschef, Sune Roland, til at tage ordet.

Han havde indtil da siddet som tilhører i salen, men føler sig nu nødsaget til at give Linde en undskyldning.

Nogen kommer ham til undsætning med en mikrofon, og han forsøger at forklare sig.

Kilden, der var til stede fortæller:

- Han giver en spagfærdig undskyldning – hvor han blandt andet nævner ledelsesseminaret om en uges tid, hvor der blandt andet vil blive taget fat om arbejdsmiljøet på TV 2, herunder #MeToo.

- Og her svarer Sofie Linde: "Sune, jeg kan jo egentlig meget godt lide dig, men det her holder ikke et helt år efter".

Artiklen fortsætter under billedet...

Foto: Michael Langhoff

Sune Roland fortæller til SE og HØR, at det gør indtryk at blive mindet om, hvor massivt et pres, Sofie Linde kom under i kølvandet på Zulu Comedy Awards. Foto: Michael Langhoff/TV 2

For sent eller ej?

SE og HØRs øvrige kilder – der alle har lyttet med fra salen – bekræfter, at der foregik en udveksling mellem de to.

At bølgerne gik højt, og at en oprørt Sofie Linde havde tårer i øjnene, kan de også bekræfte.

Efterfølgende tager en anden af kvinderne på scenen – advokat Miriam Michaelsen, der er til stede for at byde ind med juridisk rådgivning om digitale krænkelser – angiveligt ordet for at irettesætte Sune Roland.

I beskrivelsen af oplægget på TV-festivalens hjemmeside står der:

”Når TV-branchens kvinder blander sig i diskussioner om køn, sexisme og ligestilling, bliver de ofte udsat for overvældende negative og hadefulde reaktioner både på sociale medier og i det virkelige liv."

"For mange betyder det, at de trækker sig fra den offentlige debat. Det giver trange kår for mangfoldigheden på vores arbejdspladser, og det svækker demokratiet.”

- Sune Roland forstod ikke, hvad sessionen handlede om. Og det gav Sofie Linde en kæmpe mulighed for at lave sådan en serv, lyder det fra kilden.

Artiklen fortsætter under billedet...

Foto: Søren Jul Lamberth

Sofie Linde var på scenen til sessionen for at fortælle om de digitale krænkelser, hun bliver udsat for. Her er hun fotograferet ved et pressemøde op til forrige sæson af "X Factor".
Foto: Søren Jul Lamberth

Advokat: En relevant samtale

Til SE og HØR siger advokat Miriam Michaelsen, at hun ikke opfattede nogen konflikt til sessionen.

- Tværtimod. Det lykkedes at skabe en relevant samtale, som det var formålet, fortæller hun.

Mette Bluhme Rieck, der også var en del af panelet på scenen, og fortalte om de hadfulde beskeder, hun modtog efter sit interview med Jes Dorph-Petersen, kan heller ikke genkende kildernes beskrivelse af dårlig stemning i salen.

- Vi havde en god dialog om, hvordan vi håndterer de her ting.

Mette Bluhme Rieck bekræfter, at Sune Roland sagde undskyld til Sofie Linde, men ikke at hun skulle have svaret, at det var for sent.

- Jeg synes ikke, det er for sent.

- Det handler om at få det gjort, siger Mette Bluhme Rieck til SE og HØR.

Artiklen fortsætter under billedet...

(Foto: Seidel Photography ApS)

Efter Mette Bluhme Rieck havde lavet et interview med Jes Dorph-Petersen, blev hun udsat for heftig kritik og grimme svinere - blot for at have passet sit job. Hun oplevede en god dialog under sessionen, fortæller hun. Foto: Seidel Photography ApS

Sune Roland: Selvfølgelig gør det indtryk

Sune Roland, der er indholdschef på TV 2 PLAY og TV 2 Zulu, og som gav Sofie Linde en undskyldning i salen til tv-festivalen, skriver i en mail til SE og HØR:

- Vi er rigtig glade for at have Sofie Linde som vært på TV 2, og selvfølgelig gør det indtryk at blive mindet om, hvor massivt et pres hun kom under i kølvandet på Zulu Comedy Awards, og den efterfølgende lavine, der blev sat i gang.

- Set i bakspejlet er der ting, der kunne have været håndteret anderledes, og det har vi naturligvis taget med os som en vigtig læring fremadrettet.

Sofie Linde: Vi har en god dialog

SE og HØR har rakt ud til Sofie Linde, der gennem manager Line Breinholt svarer, at hun har en god og konstruktiv dialog med TV 2 og ellers ikke har yderligere kommentarer til vores spørgsmål om, hvad der skete til sessionen.

Sofie Linde hverken be- eller afkræfter, at hun har beskyldt TV 2-ledelsen for at svigte hende, at hun har nævnt Sune Roland ved navn eller sagt til ham, at det er for sent at undskylde et år efter.

Sofie Linde svarer heller ikke på, hvad hun mener om tilstedeværelsen - eller mangel på samme - af andre ledende TV 2-figurer ved sessionen, ligesom tv-værten ikke har yderligere kommentarer til, hvad hun sagde til Sune Roland, hvordan han reagerede, eller hvordan hun oplevede hans undskyldning.

Journalist og moderator Marie Andersen og paneldeltager Emilia Moth siger begge til SE og HØR, at de ikke ønsker at udtale sig om, hvad der foregik under den interne branchesnak.

Det samme gælder Mette Sig, der er direktør for Copenhagen TV Festival.

TV 2s indholdsredaktør, Lotte Lindegaard, oplyser, at hun ikke har yderligere at tilføje til Sune Rolands svar.

Ved du noget? Tip os på bb@sh.dk eller sipe@sh.dk

Sponsoreret indhold