Kendte29. august 2021

Sofie Linde holdt skelsættende tale: - Jeg har da mistet personlige venner på det her

Sofie Linde slikker stadig sårene, efter hun med ét var på alles læber efter den tale, hun holdt til Zulu Comedy Galla sidste år
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Sofie Linde blev pludseligt centrum for MeToo-debatten, da hun satte ild til emnet med sin ikoniske tale, hun holdt under Zulu Comedy Galla 2020.

Talen blev for alvor et vendepunkt. Ikke kun for et opgør med sexisme, der nu har kostet flere magtfulde mænd jobbet. Men også for den 31-årige tv-vært selv. Det fortæller hun om i et stort interview med Politiken.

- Jeg tror, mange ser på mig i dag og tænker: "Nå, men det endte jo pissegodt, og hun gik bare ud som en vinder". Men nej, jeg fucking skrællede lag af mig selv i den periode. Det tog hårdt på min familie, og det tog hårdt på mig. Og jeg slikker stadig sårene, siger hun til avisen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/copy_of_copy_of_zulu_comedy_galla_20200652.jpg
 Foto: Thomas Laursen

Sofie Linde på scenen i Operaen. (Foto: Thomas Laursen)

I tiden efter talen bliver hun konstant citeret - og fejlciteret - i de danske medier, og igen og igen inviteres hun til interviews på tv og radio, hvor hun hver gang følte, det ikke gik, som hun gerne ville have, det skulle gå.

Hun knækkede, hun græd, og den populære underholdningsvært kunne ikke engang være i supermarkedet, uden at blive forholdt de ord, hun sagde på scenen i Operaen 26. august 2020.

Nemlig at en stor tv-kanon kom op til hende til en julefrokost og truede hende med at "fucking ødelægge" hendes karriere, hvis hun ikke gav ham et blowjob.

Da Sofie Linde var i vælten, var der mange, der pegede fingre. Men støtten kom også, og den kom i overvældende grad. Som støttebrevet med hundredvis af kvinder, der skrev under på, at ja - der er sexisme i mediebranchen.

​Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/zulu_comedy_galla_20200572_1.jpg
 Foto: Thomas Laursen

Sofie Linde troede, at nyheden om, at hun var gravid med barn nummer to, ville blive aftenen helt store historien. Sådan gik det som bekendt ikke. (Foto: Thomas Laursen)

Efter støttebrevet trak Sofie Linde sig i det store hele fra debatten, der rullede som en lavine.

Men det har bestemt ikke været en gratis omgang at stille sig frem på den scene og gøre, som Sofie Linde gjorde:

- Jamen, jeg har da mistet personlige venner på det her. Der havner også stadig undskyldninger i min indboks. Men jeg skal nå dertil - og det er en proces, jeg er i gang med - hvor jeg ikke er så vred. For jeg er stadig vred på nogle mennesker. Dem, der skred. Dem, der ikke sagde noget, siger hun til Politiken.

null

Sponsoreret indhold