Kendte2. februar 2021

Mette Bluhme Rieck: - Jeg lå i fosterstilling i lange perioder efter interviewet

Interviewet med Jes Dorph-Petersen efter fyringen fra TV 2 – og især efterdønningerne - tog hårdt på ”Aftenshowet”-værten
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/last_christmas_tsl_20191113_0408-1.jpg
 Foto: Thomas Laursen

Da 38-årige Mette Bluhme Rieck rejste sig fra sin værtsstol efter et 35 minutter langt interview med Jes Dorph-Petersen, var de første reaktioner allerede begyndt at pible frem på facebookprofilen for DR-programmet ”Aftenshowet” og andre steder.

Her blev hun udsat for heftig kritik, og grimme svinere regnede ned over hende.

Blot fordi, hun havde passet sit job.

Nu fortæller Bluhme Rieck selv om det famøse interview, som efterfølgende slog hende omkuld. Det gør hun i fagbladet Journalisten.

Hun beskriver det som følelsen af at have været under angreb.

- Jeg er ellers ikke sådan til at vælte, men jeg har ligget i fosterstilling i lange perioder efter interviewet, lyder det blandt andet.

Mette Bluhme blev af vrede seere kaldt for både smatso, hysterisk, rejekælling, hystade og pigebarn. Ligesom hun blev beskyldt for at have set dømmende på sin interviewperson.

Andre opfordrede DR til at fyre hende fra aftenprogrammet – og erstatte hende med Jes.

Overfor Mette sad den netop fyrede 61-årige ”Mr. News”, Jes Dorph-Petersen, som efter beskyldninger om seksuelle krænkelser af to tidligere praktikanter på TV2, var inviteret ind for at tale om #metoo-anklagerne.

Passede bare sit job

Dorph-Petersens holdning til dem var fra starten, at sagerne var forældede.

Den præmis udfordrede Mette Bluhme Rieck i sit interview, og det står hun ved. Dog er hun rystet over retorikken og reaktionerne.

- Jeg lavede det interview, der skulle laves den dag, siger hun.

- Det er en god ting at blive udfordret i sin sag. Det skærper interviewpersonens argumentation. Man bliver klogere af at høre spørgsmål, man ikke er enig i, selv om det er svært at høre på. Det var svært for Jes at sidde og svare på. Det var svært for mig at sidde og spørge om. Og der har været noget af det, der har været svært for nogle at sidde og se på. Men det gør det jo ikke mindre relevant eller vigtigt.

Kort efter interviewet med Jes Dorph fik Bluhme opbakning fra en anden tv-vært, nemlig Cecilie Beck.

I et opslag på Instagram rasede hun over folks opførsel.

"Abdel bliver hyldet, mens Mette bliver kaldt en strigle, kælling og det, der er værre. Sagen er at de begge gjorde deres arbejde, og de gjorde det godt," lød det.

"God journalistik SKAL være kritisk overfor alle parter, så̊ vi allesammen kan få svar på de fornemmelser, usikkerheder og tvivlsspørgsmål, vi går rundt med. Kritisk journalistik er ikke en holdning."

Sponsoreret indhold