Kendte 27. november 2021

Smuglede "Squid Game" over landegrænsen: Nu er han dømt til døden

SE og HØR STREAMING: En mand er blevet dømt til døden efter at have smuglet en kopi er Netflix-hittet "Squid Game" ind i Nordkorea
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Netflix-serien "Squid Game" har taget verden med storm, og også i Nordkorea gør man sig forhåbninger om at se serien.

Det er dog ikke helt let at få lov til, og da en ung, mandlig studerende for nyligt forsøgte at smugle en kopi af serien med ind i Nordkorea, skulle det vise sig at have frygtelige konsekvenser.

Den unge mand, der menes at have smuglet serien ind i Nordkorea på et USB-stick fra Kina, er nemlig blevet dømt til døden for sin handling. Det skriver Radio Free Asia.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Foto: Netflix

"Squid Game" er på rekordtid blevet en af de mest populære serier på Netflix nogensinde. (Foto: Netflix)

En anden studerende, der skulle have købt et USB-stick med serien, er også blevet hårdt straffet for sin lyst til at se "Squid Game". Han er blevet dømt en livslang fængselsstraf.

Seks andre personer er i samme sag blev idømt fem års arbejde i en arbejdslejr for at have set den opsigtsvækkende tv-serie. Alle de studerende menes at være mindreårige.

Det er første gang, at Nordkorea håndhæver den nye lov, der har fået navnet "Eminination of Reactionary Thought and Culture" (Eliminering af reaktionær tankegang og kultur"), der blev indført i december 2020.

Loven skal fungere som et ihærdigt forsøg på at stoppe udbredelsen og distribueringen af kulturelt indhold som bøger, film og musik fra kapitalistiske lande.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Foto: Netflix

Mere end 142 millioner Netflix-profiler har set "Squid Game". Det gør serien til den mest sete nogensinde på streaminggiganten. (Foto: Netflix)

- Indbyggerne ryster af skræk, fordi de vil blive straffet nådesløst for at købe eller sælge lagringsenheder, uanset hvor små de er, lyder det fra en kilde til RFA.

Ifølge rygterne er en enkelt studerende sluppet for hård straf, fordi de rige forældre betalte godt 20.000 kroner, så det unge menneske kunne gå fri.

"Squid Game" er den mest sete Netflix-serie nogensinde. Den gik nummer et i intet mindre end 94 lande og menes at være blevet set mere end 142 millioner gange.

Netflix har endnu ikke kommenteret på sagen.

Se traileren til "Squid Game" øverst i artiklen.

Sponsoreret indhold