Kendte27. november 2021

Slog favoritter i "Den store bagedyst": Sæþór tog sejren

Islandske Sæþór Kristínsson havde is i maven, da det virkelig gjaldt og endte med at vinde jubilæumssæsonen af “Den store bagedyst”
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

I program efter program viste 29-årige Sæþór Kristínsson sin sikre sans for smukke kager og kreative smagssammensætninger.

Og selvom det fra sæsonens start var konkurrenten Frederik, der var favorit, så endte det med at være islændingen, der kunne løfte trofæet og kalde sig den tiende vinder af “Den store bagedyst”.

- Frederik er jo sindssygt dygtig, og han har jo også meget mere erfaring, end jeg har. Jeg har følt mig lidt som en underdog gennem det hele, for jeg har nok været den med mindst bageerfaring af alle sammen på holdet. Så på den måde har jeg følt, jeg har skulle nå at indhente en masse ting. Og jeg har jo så også knoklet, når jeg har været hjemme. Jeg er ikke kommet sovende til det, understreger “Bagedyst”-sejrherren over for SE og HØR.

Artiklen fortsætter under billedet

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/saethor_kristinsson_bagedyst_2021_vinder_15_25nov21.jpg
 Foto: Søren Lamberth

Islandske Sæþór er den tiende vinder i "Den store bagedyst"-rækken. Foto: Søren Lamberth

Det var en ualmindeligt tæt finale, hvor de tre finalister gav den alt, hvad de kunne, men Sæþór vurderer, at det var hans sikre præstation i den hemmelige udfordring, der gjorde udslaget:

- Jeg tog den hemmelige i de tre finaler, i kvart-, semi- og finalen, det har ikke skadet i hvert fald. Men jeg tror, det var vigtigt, at jeg vandt den hemmelige. Den har været med til at afgøre meget, for jeg føler, at vi alle tre leverede i favoritten og mesterværket, og så er der jo den hemmelige, der kan skille rigtig mange ting ad.

Efter et år med masse af bageri, kager, frustrationer og sejre, har Sæþór taget en bagepause, men er klar til at gribe chancen, skulle den nye vindertitel kaste muligheder af sig:

- Jeg tror, jeg tager en dag ad gangen og ser, hvad der sker. Hvis der er en spændende dør, der åbner sig, så kunne jeg da godt overveje at gå ind ad den. Jeg tror bare, jeg vil se tiden an. Jeg har ikke rigtig nogle planer om at blive kæmpe bageblogger-type, jeg har bagt rigeligt i år, siger han med et grin.

Sponsoreret indhold