Skandale-borgmesters kone er flyttet

Tidligere borgmester Jacob Bjerregaard har lidt endnu et nederlag: konen er skredet.

Tidligere borgmester Jacob Bjerregaard har lidt endnu et nederlag: konen er skredet.

Foto: Claus Poulsen

 

Fredericias tidligere borgmester Jacob Bjerregaard er blevet forladt af sin hustru.

Ifølge SE og HØRs oplysninger er Lotte Engsig-Karup Cederskjold, som er uddannet jurist, flyttet til en lejebolig i Brabrand sammen med parrets datter Clara.

Den 43-årige socialdemokratiske politiker forlod pr. 31. december 2020 posten som Fredericias borgmester, efter Ekstra Bladets afsløring af, at han og hans otte år yngre hustru havde købt en byggegrund under omstændigheder, der var på kant med loven.

En gravid Lotte Cederskjold, musikeren Michael Hardinger og daværende borgmester Jacob Bjerregaard til premieren på Shu-bi-dua The Musical i 2015.

En gravid Lotte Cederskjold, musikeren Michael Hardinger og daværende borgmester Jacob Bjerregaard ved premieren på Shu-bi-dua The Musical i 2015. (Foto: Mikael Rieck)

Efterfølgende antydede Ekstra Bladet, at Jacob Bjerregaard havde påvirket havneselskabet Associated Danish Ports A/S til at ansætte Lotte Cederskjold i en chefstilling - et job hun senere forlod.

Fredericia kommune var storaktionær i havneselskabet ADP A/S og Jacob Bjerregaard var næstformand i bestyrelsen.

Fredericia kommune har under ledelse af en ny borgmester sat en advokatundersøgelse i gang.

Det har foreløbig resulteret i, at økonomichefen og kommunaldirektøren er blevet hjemsendt og der er indledt en afskedigelsessag mod sidstnævnte.

Samtidig skal politiet undersøge en påstået nær relation mellem Jacob Bjerregaard og kommunaldirektøren.

Det er ikke langt fra første gang Jacob Bjerregaard skal håndtere store kriser.

Da socialdemokraten Jeppe Kofod i 2008 lod sig friste til at dyrke sex med en 15-årig pige, var det Jacob Bjerregaard, der som formand for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, måtte tage kontakt til pigens forældre og forklare, hvad der var sket.

 

 

 

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close