Sigurd Holmen Le Dous fra “Badehotellet”: Hjemmegående kok og far

Coronaepidemien har givet Sigurd Holmen le Dous, 37, en anderledes hverdag.
– Normalt skal man gøre alting så hurtigt, fordi man skal nå så meget. Nu er det, som om tempoet bare er sat helt ned. Og det er egentlig også meget rart.

Coronaepidemien har givet Sigurd Holmen le Dous, 37, en anderledes hverdag.
– Normalt skal man gøre alting så hurtigt, fordi man skal nå så meget. Nu er det, som om tempoet bare er sat helt ned. Og det er egentlig også meget rart.

(Foto: Hanne Juul)

I den virkeIige verden er intet, som det var før. Det er det heller ikke på “Badehotellet”, hvor krigen har ødelagt en del af idyllen.

– På den måde synes jeg også, at serien er mere aktuel, end den har været nogen sinde før. Forfatterne har formået at få blandet nogle rigtig fine hilsner til nutiden ind hist og her, siger Sigurd Holmen le Dous.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Sidste år blev Philip Dupont en del af køkkenholdet på “Badehotellet”, da han sammen med Amalie Dollerup i rollen som Amanda overtog den daglige drift. Her er han med køkkenpigen Mia Højlund. (Foto: TV 2: Mike Kollöffel)

Han har rollen som kokken Philip Dupont i den populære TV 2-serie, som for øjeblikket kører på ottende sæson.

– Og vi kommer forhåbentlig til at lægge corona bag os, ligesom vi gjorde med krigen, håber han.

Gik hjem i pausen

Hans liv blev også vendt på hovedet 11. marts sidste år, hvor han var med i stykket “Mutter Courage” på Det Kongelige Teater.

– Vi var i gang med at spille, da Mette Frederiksen holdt pressemøde. Jeg gik hjem i pausen, for jeg syntes simpelt hen, at det var så mærkeligt at være derinde, jeg ville gerne skynde mig hjem til min familie, da jeg ikke skulle på scenen mere den aften, forklarer Sigurd, der er gift med Sidsel, som han har Herbert på fire år og Gunhild på halvandet år med.

Artiklen fortsætter under billedet ...

I 2018 blev Sigurd og Sidsel Brandt Hasberg gift ved et romantisk bryllup ved stranden i Kulhuse ved Roskilde Fjord.
Sammen har de børnene Herbert på fire og Gunhild på halvandet år. (Foto: Instagram (Sigurd le Dous)

Dengang anede han ikke, at han det næste år ville komme til at se rigtig meget til sin familie.

– Børnene har været hjemme siden 8. december. Og de er stadig hjemme – begge vores børn. Min kone arbejder på førstesalen, så vi går nogle lange ture, siger Sigurd, som har fået tjansen med børnene, da det meste af hans arbejde alligevel er aflyst.

De to børn får dog stadig sveden frem på panden.

– Jeg ligger ikke på den lade sige, kan man godt sige. Men det går egentlig meget godt, synes Sigurd.

Han har også lært at sætte mere pris på de restriktioner, som corona medfører.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Normalt har Sigurd travlt med at øve replikker eller at gå til prøver på teatret. Men for øjeblikket er det hans familie, der har hans fulde opmærksomhed. (Foto: TV 2: Mike Kollöffel)

– Jeg ser mine forældre markant mere, end vi plejer, fordi vi har valgt at være i boble med dem. Så man får prioriteret sine nærmeste på en ny måde, siger Sigurd, der bor med sin familie i Espergærde. 

Som skuespiller er det svært at arbejde hjemmefra, men han har lavet nogle castings og speaks hjemmefra.

Kobler af i køkkenet

Og så fik Sigurd heldigvis lov at indspille “Badehotellet” med sine kollegaer i sommeren og efteråret. Og han er ikke i tvivl om, at han ligner rollen Philip på flere punkter.

Artiklen fortsætter under billedet ...

I serien antyder både Philip Duponts efternavn og hans franske retter, at han har et fransk ophav. Det samme gør hans eget efternavn.
– Mit efternavn er det eneste franske ved mig. Jeg kan ikke engang selv finde ud af at udtale det, griner Sigurd, der aldrig har fået noget at vide om, hvorvidt Philip har franske rødder. (Foto: TV 2: Mike Kollöffel)

– Jeg er også selv rigtig glad for at lave mad, og jeg nyder at stå i køkkenet. Jeg synes, det er så håndgribeligt, og man kan se, at man får noget for hånden, siger Sigurd.

– Jeg har virkelig nydt at lave mad her under corona. Når min kone kommer ned fra 1. sal, så får hun børnene, og så kan jeg gå i køkkenet og lige trække vejret, smiler skuespilleren.

Du kan opleve ham brillere i køkkenet på “Badehotellet” mandag klokken 20.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close