Kendte 2. juni 2018

Seriemorder skyllede sine ofre ud i toilettet

Skotten Dennis Nilsen tog livet af mindst 12 unge mænd. Han blev fanget, da ligdele stoppede hans toiletafløb.
(Foto: All Over Press)

Det var kun, fordi et toiletafløb i et hus i Muswell Hill i London var stoppet, at en af Storbritanniens værste massemordere blev afsløret.

Da en tekniker fjernede en afløbsrist uden for huset på Cranley Gardens den 8. februar 1983, fandt han rådnende menneskelige rester. Da politiet den 9. februar om aftenen ville afhøre Dennis Nilsen, som boede øverst oppe i huset, blev de tre politifolk mødt af en fæl stank.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

I to plasticsække i et skab havde han stuvet tre torsoer og to kranier af vejen.

Skotten, der blev kendt som Muswell Hill-morderen, dræbte mindst 12 unge mænd i årene fra 1978 til 1983 i sine to hjem i London. Oprindelig tilstod han at have dræbt 15 og forsøgt at dræbe syv, men han ændrede siden forklaring. Han endte med at blive tiltalt for seks mord og to drabsforsøg. Han blev idømt livstid den 4. november 1983.

Aritklen fortsætter under billedet ...

(Foto: All Over Press)

Det var øverst i huset på Cranley Gardens i Muswell Hill, at Dennis Nilsen boede, da han blev pågrebet. (Foto: All Over Press)

Seksuelt motiv

Der lå seksuelle fantasier bag den homoseksuelle jobcentermedarbejder Dennis Nilsens forbrydelser. Han behandlede ligene rituelt, klædte dem af, badede dem, klædte dem på, sad og så TV med et af dem, sov sammen med nogle af dem og onanerede ud over dem, lige før han parterede dem.

Højdepunktet var, når han løftede dem op og bar dem. Så følte han sig magtfuld, forklarede han i et TV-interview i 1993.

– Kroppene er væk. Alt er væk, der er intet tilbage. Men jeg føler stadig et åndeligt fællesskab med disse mennesker, sagde han.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: All Over Press)

Der blev gjort mange fund i baghaven ved Dennis Nilsens hjem på Melrose Avenue. Her brændte han ni ofre og gravede resterne ned. (Foto: All Over Press)

Var ensom

Dennis Nilsen traf sit første offer, den 14-årige irske dreng Stephen Holmes, på en pub den 29. december 1978 og inviterede ham med hjem. De drak heftigt og lagde sig til at sove i samme seng. Næste morgen ville han forhindre, at den unge mand forlod hans hjem, så han kvalte ham med et slips og druknede ham i en spand vand.

Han gemte liget i knap otte måneder under gulvbrædderne og endte med at brænde resterne på et bål i baghaven.

Stephen Holmes var det eneste af ofrene, som Dennis Nilsen ikke parterede, før han skilte sig af med dem. Ellers brugte han nogenlunde samme fremgangsmåde ved de otte andre drab, som han begik, mens han boede på Melrose Avenue i London.

Han opbevarede ligene under gulvbrædderne, så længe han kunne, for så følte han sig ikke ensom, som han havde gjort, siden han var barn.

Da lugten blev for fæl, brændte han ligresterne i baghaven, som han lavede til en stor kirkegård. Han smed et gammelt bildæk på bålet for at sløre stanken af brændt kød.

Artiklen fortsætter under billederne ...

(Foto: All Over Press)

Kun otte af Dennis Nilsens ofre er identificerede. 23-årige Malcolm Barlow blev kvalt. (Foto: All Over Press)

(Foto: All Over Press)

Den prostituerede Billy Sutherland på 26 år fulgte med Dennis Nilsen hjem en aften. Han blev også kvalt. (Foto: All Over Press)

Kogte hoveder

Da han flyttede til Muswell Hill, havde han ingen have. Derfor kogte han sine tre sidste ofres hoveder i en stor gryde i lejlighedens køkken og skyllede deres indre organer og mindre ben ud i toilettet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: All Over Press)

I køkkenet på Cranley Gardens i Muswell Hill kogte Dennis Nilsen tre af sine ofres hoveder og skyllede ligrester ud i toilettet. (Foto: All Over Press)

Det var det, der førte til, at han blev afsløret.

De fleste af hans ofre var homoseksuelle og/eller hjemløse unge mænd, andre var heteroseksuelle. Han mødte dem typisk på barer eller i offentlige transportmidler og lokkede dem med hjem ved at tilbyde alkohol og/eller husly.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: All Over Press)

Her ankommer han til det sidste retsmøde. (Foto: All Over Press)

Oprindelig blev Dennis Nilsen idømt livstid med en anbefaling om, at han skulle afsone mindst 25 år, men den dom ændrede den konservative indenrigsminister Michael Howard i 1994 til livstid.

Skotten tilbragte 34 år i fængsel, før han den 12. maj i år døde af komplikationer efter en operation i maven.

Sponsoreret indhold