Kendte4. oktober 2017

Uhyggelige fotos fra hotelværelse: Se Las Vegas-morders våbenarsenal her

Billeder, der angiveligt stammer fra Stephen Paddocks hotelværelse i Las Vegas, viser det våbenarsenal, som den 64-årige pensionist havde udstyret sig med, før at han søndag aften begik det værste masseskyderi i USA's historie. OBS! Vi gør opmærksom på, at billederne i denne artikel kan virke voldsomme
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/stephen_front.jpg
 Foto: All Over og Twitter

OBS! Vi gør opmærksom på, at billederne i denne artikel kan virke voldsomme

USA’s værste skudmorder hedder Stephen Paddock.

I al sin gru lykkedes det søndag den 64-årige pensionist at gennemføre en yderst koldblodig massakre, da han tungt bevæbnet tog livet af mindst 58 koncertgæster og sårede 527 under en koncert i den amerikanske spilleby Las Vegas.

Nu er der så dukket uhyggelige billeder op fra det hotelværelse på 32. etage, hvorfra Stephen Paddock gennemførte sin grufulde massakre.

Billederne, som du kan se længere nede i denne artikel, viser de våben, som Stephen Paddock i al hemmelighed havde smuglet med ind på Mandalay Bay Hotel and Casino, der ligger lige over koncertstedet på Las Vegas’ berømte gade, ”The Strip”.

I alt fandt amerikansk politi 23 skydevåben på hotelværelset – deraf 12 fuldautomatiske rifler. Politiet kunne også konstatere, at Stephen Paddock havde udstyret hotelværelset med flere kameraer, så han kunne holde øje med, hvornår politiet opdagede ham.

Hans massakre varede ifølge politiet i omkring ni til 11 minutter, før at han vendte et af sine våben mod sig selv og begik selvmord.

Der gik 72 minutter, før at politiet fandt frem til det hotelværelse, hvor Stephen Paddock befandt sig. Her fandt de ham død på gulvet, ligesom de fandt en lang række våben på gulvet og i møblerne.

På et af de billeder, der er blevet lækket, kan man også se en stykke papir og en blyant. Om Stephen Paddock har skrevet noget på papiret, har amerikansk politi ikke oplyst.

Du kan se billederne herunder, hvor du også kan se billeder af de dræbte for massakren. OBS! Billederne kan virke voldsomme!

Ofrene for skyderiet i Las Vegas, oktober 2017 - samt de våben der blev brugt

Politiet har efterfølgende fundet ud af, at Stephen Paddock ejede i alt 42 skydevåben – og han havde altså medbragt 23 af dem til massakren i Las Vegas, der begyndte kort efter klokken 22.00 søndag aften lokal tid.

Det er kommet frem, at Stephen Paddock i dagene op til massakren havde overført et større pengebeløb til Filippinerne, hvor hans kæreste opholdt sig, da massakren udfoldede sig søndag.

Politiet efterforsker stadig, hvad motivet bag massakren er.

Stephen Paddock havde boet 27 forskellige steder i Nevada, Florida og Texas i sit voksne liv – men levede ellers et ”stille og ubemærket liv”.

Senest boede den 64-årige mand i et pensionist- og golfområde i Mesquite 130 kilometer uden for Las Vegas.

Her boede han sammen med sin 62-årige kæreste, Marilou Danley. Hun befandt sig i udlandet, da søndagens angreb fandt sted i Las Vegas.

Stephen Paddock havde arbejdet som revisor, før han gik på pension – og han havde tjent styrtende med penge på flere ejendomsinvesteringer i blandt andet Texas, Mesquite og Californien.

Han ejede desuden to huse i Nevada: Et hjem på to etager i Mesquite og et andet i yderkanten af Reno, der også ligger i Nevada.

Ifølge AFP er de to huse vurderet til over 700.000 dollar - næsten 4,5 millioner danske kroner.

Politiet siger, at han ikke er kendt af politiet, og at han ikke før har begået lovovertrædelser. Han havde ikke taget skydetimer, men havde jagt- og fisketegn.

Også hans bror Eric Paddock beskriver ham som en ”stille og rolig” fyr. Eric Paddock er i chok over nyheden om, at hans bror står bag det værste masseskyderi i USA's historie.

- Hvis han havde slået mine børn ihjel, ville jeg være ligeså forbløffet, fortæller Eric Paddock.

- Hans liv er en åben bog. Han havde ingen religiøse eller politiske overbevisninger. Han kunne godt lide at spille poker på maskiner. Han tog på krydstogter. Han sendte store kasser med småkager til sin mor, siger Eric Paddock.

Kort efter massakren udtalte den ekstremistiske terrororganisation Islamisk Stat, at Stephen Paddock var en af deres soldater – og at han var konverteret til Islam forud forud for angrebet. Det afviser FBI dog.

FBI-agent Aaron Rouse siger ifølge The Guardian, at "der på nuværende tidspunkt ikke er noget, der tyder på, at Paddock havde forbindelse til internationale terrororganisationer"

Motivet til USA's værste masseskyderi er derfor stadig et mysterium. Indtil videre er 58 bekræftet døde, mens 527 er kvæstet, flere alvorligt.

Countrysangeren Jason Aldean optrådte, da skyderiet begyndte kort efter klokken 22.00. Selve skyderiet varede mellem ni og 11 minutter.

Flere koncertgæster filmede øjeblikket, hvor den populære countrysanger måtte afbryde sin koncert, mens man tydeligt kunne høre adskillige skud blive affyret i baggrunden.

Herefter opstod der tumult blandt de mange koncertgæster, der flygtede i panik.

Videoen til denne artikel er efterfølgende fjernet fra YouTube

Jason Aldean udsendte mandag en kort udtalelse på Instagram.

- I aften var mere end skrækkelig. Jeg ved stadig ikke, hvad jeg skal sige, men jeg vil bare fortælle alle, at mig og mine folk er uskadte. Mine tanker og bønner går til alle påvirkede. Det gør ondt i hjertet, at det her kan ske for nogen, der bare er ude for at nyde, hvad der skulle have været en sjov aften.

Selve Route 91 Harvest Festival er også lukket ned. Man formoder, at omkring 22.000 gæster har deltaget i festivalen.

Den amerikanske præsident Donald Trump har udtrykt sin sympati med ofrene og de efterladte:

- Mine varmeste kondolencer og sympati til ofrene og famillierne fra det forfærdelige Las Vegas skyderi. Gud velsigne jer!, skriver Trump på Twitter.

Sponsoreret indhold