Kendte2. oktober 2017

USA’s værste skyderi nogensinde: Massakren varede i FEM minutter

Det værste skyderi i USA’s historie ramte landet søndag aften lokal tid, da en 64-årig snigskytte gik amok i Las Vegas og skød og dræbte mindst 50 mennesker til en musikfestival. Mandag dukkede der løbende grufulde detaljer op om massakren – SE og HØR har her samlet et overblik. OBS! Vi gør opmærksom på, at denne artikel indeholder grufulde detaljer
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/til_front_1.jpg
 (Foto: Scanpix)

OBS! Vi gør opmærksom på, at denne artikel indeholder grusomme oplysninger

Hele verden – og ikke mindst Las Vegas og USA – forsøger lige nu at begribe og rumme den tragedie, der søndag aften lokal tid ramte den amerikanske spilleby.

Her åbnede en snigskytte ild mod tusindvis af koncertgæster, som havde fundet vej til den livlige storby i forbindelse med musikfestivalen Route 91 Harvest Festival.

Indtil videre har amerikansk politi bekræftet, at mindst 50 mennesker er dræbt, mens mindst 400 er såret.

Det betyder, at skudmassakren under Route 91 Harvest Festivalen er den værste skudmassakre i landets historie.

Hele mandagen, mens amerikansk politi har forsøgt at få styr på situationen, er der dukket nye og chokerende oplysninger op om skuddramaet, der tog sin begyndelse fra 32. etage på Mandalay Bay Hotellet kort efter klokken 22.00 søndag aften lokal tid.

Her havde den formodede gerningsmand – en 64-årig lokal beboer ved navn Stephen Paddock – barrikaderet sig på et hotelværelse – tungt bevæbnet med flere skudvåben.

Massakre i Las Vegas 2. oktober 2017

Kort efter klokken 22.00 begyndte han så sin massakre, da han gennem hotellets vindue affyrede kaskader af skud mod de omkring 30.000 koncertgæster.

Flere vidner har efterfølgende fortalt, hvordan skuddramaet udfoldede sig i hele fem minutter – og det var i dette tidsrum, at Stephen Paddock tog livet af mindst 50 mennesker samt sårede over 200.

Amerikansk politi forventer at dødstallet vil stige i de kommende dage. Flere af de sårede er således livsfarligt kvæstet.

Massakren stoppede først, da det lykkedes amerikanske betjente at storme hotelværelset, hvor de skød og dræbte den formodede gerningsmand. På hotelværelset fandt de ”et arsenal af våben”.

- Vi fandt adskillige skydevåben inde på værelset, som han var i. Vi ved kun, at der var tale om rifler, udtalte politiet tidligere mandag på et pressemøde.

Countrysangeren Jason Aldean var en af de sangere, der optrådte, da skyderiet fandt sted.

Flere koncertgæster filmede øjeblikket, hvor den populære countrysanger måtte afbryde sin koncert, mens man tydeligt kunne høre adskillige skud blive affyret i baggrunden.

Herefter opstod der tumult blandt de mange koncertgæster, der flygtede i panik.

Jason Aldean udsendte mandag en kort udtalelse på Instagram.

- I aften var mere end skrækkelig. Jeg ved stadig ikke, hvad jeg skal sige, men jeg vil bare fortælle alle, at mig og mine folk er uskadte. Mine tanker og bønner går til alle påvirkede. Det gør ondt i hjertet, at det her kan ske for nogen, der bare er ude for at nyde, hvad der skulle have været en sjov aften.

Selve Route 91 Harvest Festival er også lukket ned. Man formoder, at omkring 30.000 gæster har deltaget i festivalen.

Den amerikanske præsident Donald Trump har udtrykt sin sympati med ofrene og de efterladte: - Mine varmeste kondolencer og sympati til ofrene og famillierne fra det forfærdelige Las Vegas skyderi. Gud velsigne jer!, skriver Trump på Twitter.

Du kan se videoen fra Jason Aldeans koncert herunder.

Videoen til denne artikel er efterfølgende fjernet fra YouTube

Sponsoreret indhold