Kendte25. marts 2015

Se band spille live i total solformørkelse

Hvad kan være mere rock’n’roll end at forevige et sjældent naturfænomen live til en musikvideo? Det gjorde det færøske band Hamferð i fredags under den totale solformørkelse
Af af
https://imgix.seoghoer.dk/media/424ccd1e0dde4d9cbb41a636ce83ecd0.jpgFredag d. 20. marts var der som bekendt solformørkelse, men herhjemme i Danmark var der overskyet i det meste af landet, så det var svært at få det fulde udbytte af oplevelsen. På Færøerne var forholdene imidlertid lidt mere gunstige, hvor formørkelsen var total.

Det udnyttede rock/metal-bandet Hamferð sig af, da de satte lyd til deres instrumenter oppe på toppen af en bakke nær landsbyen Kvivik, mens solformørkelsen fandt sted.

Læs også: Guide: Her er ALT, du skal vide om solformørkelsen

Resultatet er intet mindre end spektakulært, da man langsomt gennem musikvideoen kan opleve dagen bliver forvandlet til bælgragende mørke som midt om natten, mens tonerne til gruppens stemningsfulde sang "Deyðir varðar" (groft oversat til 'døde fyrtårne' på dansk) ledsager oplevelsen.

Efter få minutter bliver mørket igen forvandlet til dag, og alt er tilbage ved det gamle igen.

Læs også: Stéphanie Surrugue vil se solformørkelsen

Bandet fra Thorshavn er relativt ukendt, men deres video er næsten allerede blevet vist 95.000 gange, siden de smed den op i fredags.

Hele scenariet med solformørkelsen i Danmark tog sin begyndelse klokken 09.40, da månen langsomt, men sikkert, begyndte at bevæge sin ind foran solen. Selvom solen er 400 gange større end månen, befinder den sig på samme tid så langt væk, at vores 'lille' måne kan skygge for solen.

Læs også: Nu får Citybois pladekontrakt

Lidt over en time senere - omkring kl. 10.50, lidt afhængigt af hvor i landet du opholdt dig, og vejforholdene var med dig - ville mere end 80 procent af solskiven have været dækket af månen.

Du kan se videoen til Hamferðs oplevelse med solformørkelsen her:

null

Sponsoreret indhold