Kendte 1. oktober 2021

Sådan levede Britney: Ny dokumentar viser livet som umyndiggjort popstjerne

Ifølge den nye film "Controlling Britney Spears" levede popstjernen som en fange, der konstant blev kontrolleret af sin far og overvåget af et hold af sikkerhedsvagter
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

I februar fik folk verden over for alvor øjnene op for det mystiske liv, Britney Spears i mere end et årti har levet.

Den opsigtsvækkende dokumentarfilm "Framing Britney Spears" fra New York Times fortalte den kontroversielle historie om, hvor den amerikanske popprinsesse i mere end 13 år har levet som umyndiggjort.

Hvad betød det egentlig for hende? Hvem stod i spidsen for det? Og hvorfor var det egentlig nødvendigt for den nu 39-årige megastjerne at leve et liv helt uden almindelige, borgerlige rettigheder?

Et af de største spørgsmål, der rejste sig efter premieren på filmen, var dog: Var det overhovedet sandt?

Artiklen fortsætter efter billedet...

Foto: MEGA

Britney Spears har i årevis levet under massevis af restriktioner. Ny dokumentarfilm fra New York Times fortæller i slibrige detaljer om, hvad hun måtte og ikke måtte. (Foto: MEGA)

Og da den Grammy-vindende sangerinde i juni deltog over telefonen til en høring i forbindelse med sagen om sit eget værgemål, kom sandheden for alvor frem. Britney følte sig misbrugt, udnyttet, alene og deprimeret.

I hele 24 minutter talte hun til dommeren, Brenda Penny, om, hvordan hun brændende ønskede at blive fri for sin far, Jamie Spears, der siden 2008 har stået i spidsen af værgemålet, og hvordan hun ultimativt drømte om at leve som en selvstændig kvinde med ret til børn, giftermål og selvvalgte køkkenlåger.

Britney delte selv ud af information om, hvordan hun blev tvunget til at tage bestemte former for medicin, tvunget til arbejde og ikke mindst tvunget til at optræde, men der var langt fra tid til at fortælle hele historien på blot en halv time.

Nye chokerende detaljer

New York Times har nu lavet en efterfølger til "Framing Britney Spears". Filmen har fået titlen "Controlling Britney Spears" og giver nye, chokerende detaljer om, hvordan værgemålet fungerede i praksis.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Foto: TV 2

Siden 1998 har hun været en af verdens største stjerner. I 2008 gik det dog helt galt for sangerinden. (Foto: TV 2)

Tidligere ansatte, der har arbejdet tæt sammen med Britney Spears, både før og under umyndiggørelsen, deler deres oplevelser og tanker om det liv, hun i mere end et årti har levet, og personer fra den inderste cirkel af popstjernens liv deler afslørende informationer og detaljer. Personer, der indtil nu ikke har turdet at stille sig frem og fortælle, hvad de vidste.

- At Britney fortalte alt i retten, var virkelig med til at ændre alt i forhold til, at folk nu sagde, at de var villige til at bryde deres fortrolighedserklæringer, eller fordi de følte, at det var vigtigt at sige noget, siger producer Liz Day fra New York Times til Variety.

- Næsten alle, vi talte med, havde underskrevet en fortrolighedserklæring. Det var en stor bekymring. Mange af dem, der havde set noget, var intimideret, fordi de tydeligt kunne se, hvor mange penge de her advokater, der arbejdede for værgemålet, tjente, og de tænkte: 'Hvordan skal jeg nogensinde kunne hamle op med de her mennesker?', uddyber filmens instruktør, Samantha Stark.

Også Britneys tidligere assistent gennem næsten hele hendes karriere, Felicia Culotta taler ud og sender i den forbindelse en særlig besked direkte til popstjernen. En besked, som Britneys forlovede, Sam Asghari, efterfølgende har delt på sin Instagram-profil.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Foto: MEGA

(Foto: MEGA)

Fælles for alle dem, der medvirker i dokumentarfilmen, er, at de alle på nært hold har set, hvordan Britney var fanget i sit eget liv.

- Det mindede mig virkelig om en, der var i fængsel. Og sikkerhedsvagterne fungerede egentlig som fængselsvagter, siger en tidligere ansat, der påstår at være i besiddelse af mange timers optagelser af popstjernen, som Jamie Spears befalede at få destrueret.

Onsdag suspenderede en dommer Jamie Spears som Britneys værge. Det betyder dog ikke, at Britney er helt fri - endnu. Hun har dog nu rettens ord for, at hun fremover er fri for at leve under sin fars tilsyneladende mange regler.

"Controlling Britney Spears" kan ses på TV 2 Play fra 1. oktober.

Sponsoreret indhold