Kendte9. april 2020

Sådan klarer Frederiks venner coronakrisen: Kongen af WC-papir

Mens virussen koster kronprinsens ven Anders Holch Povlsen milliarder, så tjener en anden ven kassen på salg af toiletpapir.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/frederik_4.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Bestseller-ejeren Anders Hoch Povlsen, 47, er en af de mange erhvervsdrivende, som i denne coronatid taber formuer på grund af virussens hærgen.

Samtidig kan en anden af kronprinsens venner, erhvervsmanden Fritz Schur på 68 år, glæde sig over, at efterspørgslen efter toiletpapir aldrig har været større, end da coronavirussen brød ud.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/heunicke.jpg
 (Foto: Lars H. Laursen)

Kronprinsen med sundhedsminister Magnus Heunicke, der har mere travlt end nogensinde. (Foto: Lars H. Laursen)

Enorm efterspørgsel

Mens slotsejer Anders Holch Povlsen har meddelt ejerne af de over 200 butikker, som Bestseller-kæden har lejet sig ind i, at han på grund svigtende tøjsalg agter at udsætte betalingen af husleje, så forsøger kammerherre Fritz Schurs virksomhed at leve op til efterspørgslen på toiletpapir, håndsprit og rengøringsmidler i Fritz Schur Consumer Products A/S, der leverer varer til store kæder som Bauhaus, Coop, Silvan, Bilka, Fakta, Netto og mange andre.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/fritz.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Folks hamstring af toiletpapir kan gøre Fritz Schur endnu rigere. (Foto: Hanne Juul)

Anders Holch Povlsen, som med en anslået formue på 35 milliarder kroner for få uger siden var blandt verdens 400 rigeste, bliver fattigere og fattigere, for hver dag der går. Han har allerede tabt et tocifret milliardbeløb.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/holch_1_0.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix: Joachim Ladefoged)

Anders Holch Povlsens virksomhed er havnet i en krise, som han ikke troede mulig. (Foto: Ritzau Scanpix: Joachim Ladefoged)

Massefyringer

Forleden fyrede Holch Povlsen 750 medarbejdere, og over for Finans beskrev han situationen som hammeralvorlig. Hver arbejdsdag koster angiveligt Bestseller 100 millioner kroner.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/holch.jpg
 (Foto: Olufson Jonas)

Anne og Anders Holch Povlsen er netop blevet forældre til tvillinger. Så lyspunkter er der trods alt midt i krisen. (Foto: Olufson Jonas)

Mens Holch Povlsen befinder sig på en skude med hul i skroget, så er Fritz Schurs virksomhed en af de få, som har en mulighed for at komme styrket gennem coronaudbruddet.

Om kammerherrens halve milliard bliver til en hel, vil tiden efter corona vise.

null

Sponsoreret indhold