Kendte 10. juli 2021

Rolf Sørensen: Tilbage i topform

Tour-kommentatoren har fundet sine gamle vaner frem igen og har tabt sig meget
(Foto: Jesper Sunesen)

Tour de France ruller i disse dage over skærmen, og alt lyder umiddelbart som det plejer med Rolf Sørensen som en fast del af kommentatorholdet.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Men hvad man ikke umiddelbart ser på skærmen, er, at den tidligere cykelrytter ikke længere ligner den Rolf Sørensen, der stillede op til de seneste årgange af cykelløbets dækning. Der er blevet meget mindre af ham, fordi han træner en masse.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Kaspar Wenstrup)

Der var lidt flere buler på cykelkommentatoren, da SE og HØR mødte ham før den franske rundtur i 2019. (Foto: Kaspar Wenstrup)

– Jeg træner ikke til noget specielt. Jeg har det bare godt sådan her. Jeg tror, jeg har tabt mig syv-otte kilo. Jeg cykler og løber. Om sommeren er det mest cykling, siger han.

Har det bare godt

Rolfs liv har da også gennemgået noget af en omvæltning siden sidste Tour de France. I oktober blev det offentligt, at han og hustruen Susanne skulle skilles, og Rolf gik i behandling for et alkoholproblem.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Thomas Laursen)

Sommer med Susanne
Der er faldet ro på forholdet til fru Susanne igen, efter parret ellers var gået fra hinanden.
Sommerferien har de også planlagt – og den bliver i Danmark.
– Lige efter Touren tager vi to uger i et sommerhus, som vi har lejet. Det har vi bestilt for længe siden, fordi vi ikke vidste, hvad der ville ske, siger han med henvisning til coronasituationen.
– Det bliver med hele familien, fortæller Rolf, der har to drenge i midten af 20’erne og datteren Carla-Sofia på 11 år. (Foto: Thomas Laursen)

Heldigvis endte miseren godt: Parret gennem 30 år fandt sammen igen, og et femugers behandlingsophold gjorde underværker.

– Jeg har det bare godt for tiden, fortæller den 56-årige klassikervinder.

Tænker som cykelrytter

Hvis nogen vil vide, hvordan man finder den gode form, så er det selvfølgelig også Danmarks mest vindende cykelrytter. Og han bruger stadig den viden, han fik i sin aktive karriere, til at være skarp under Tour de France.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Mikael Rieck)

Rolf – her til motionsløb i 2010 – har aldrig været helt passiv, efter den aktive karriere sluttede. Han har blandt andet deltaget i ironman, og selv om det er ved at være en del år siden, vil han ikke afvise af gøre det igen.
– Det kan man aldrig sige! Jeg tror aldrig, at jeg bliver for gammel. (Foto: Mikael Rieck)

Så mange timers koncentration ved mikrofonen kræver nemlig også sin jernmand.

– Jeg tænker stadig som en cykelrytter. Man skal være klar fysisk og spise rigtigt, så man får noget energi. Chris (Anker Sørensen, red.) og jeg cykler mere eller mindre hver dag om morgenen, hvor vi kører de sidste 50-100 kilometer af ruten. Vi bruger det i kommenteringen, og så er det dejligt at være fysisk aktive og få clearet hovedet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Jesper Sunesen)

Det er slut med vin i glasset, men det har ikke slået Rolf ud. I stedet nyder han at være i topform igen. (Foto: Jesper Sunesen)

En del af jobbet er dog også de endeløse motorvejsture efter hver endt etape. Her kunne det være fristende at leve af burgere og ispinde, men det sker ikke for Rolf og Dennis Ritter, der kører sammen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Jesper Sunesen)

Rolf er selvfølgelig ikke alene om at rapportere fra de franske landeveje på TV 2 – han gør det sammen med Rasmus Staghøj, Chris Anker Sørensen, Dennis Ritter, Henrik Jul Hansen og Jonas Nyhøj. (Foto: Jesper Sunesen)

– Vi bestræber os på at spise sundt. Jeg kommer tilbage i bedre form efter Touren. Vi får en rigtig god frokost, som er basen for resten af dagen. Der får vi supergod mad. Om aftenen prøver vi på en eller anden måde at få ordentlig mad – vi stopper aldrig ved fastfood, bedyrer light-udgaven af Rolf Sørensen.

Sponsoreret indhold