Rolf Sørensen cyklede ikke i et halvt år

– Hvis børnene havde influenza, og der var et Tour de France om hjørnet, kunne jeg jo ikke kramme dem af frygt for at blive smittet. Det savner jeg ikke, understreger 54-årige Rolf Sørensen, som har tre børn på 24, 21 og ni år.

– Hvis børnene havde influenza, og der var et Tour de France om hjørnet, kunne jeg jo ikke kramme dem af frygt for at blive smittet. Det savner jeg ikke, understreger 54-årige Rolf Sørensen, som har tre børn på 24, 21 og ni år.

(Foto: Kaspar Wenstrup)

Det frie liv uden strenge diæter og timevis af daglige cykelture i alt slags vejr sluttede for Chris Anker Sørensen sidste år, da han kørte i mål i sit sidste professionelle cykelløb, Danmark Rundt.

Forude venter en tilværelse, der er noget mere behagelig – men farerne kan også lure, fortæller hans kollega Rolf Sørensen, der selv kørte cyklen i garagen for 17 år siden.

– Det var pragtfuldt til at starte med. Jeg boede i Italien og lavede min egen vin og olie, og jeg skulle slet ikke cykle. Det første halve år cyklede jeg ikke.

Jeg satte mig overhovedet ikke på en cykel. Jeg satte mig på terrassen og drak et glas vin eller tog til Danmark og besøgte venner – helt uden dårlig samvittighed.

– Jeg havde været professionel i 17 år, og jeg var sulten i alle 17 år, fortæller den tidligere klassikerspecialist, der stadig er den dansker på to hjul med flest sejre.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Chris Anker Sørensen og Rolf Sørensen

Begge Sørensen’er nyder at trække i cykeltøjet hver morgen under Touren og køre en del af dagens etape for at være velforberedte til at kommentere. (Foto: Kaspar Wenstrup)

14 ekstra kilo

Efter det halve års sabbat indså Rolf, at der måtte andre boller på suppen – både af fysiske årsager, og fordi der opstod et tomrum, når nu den daglige træning ikke længere ventede på ”Il Biondo” (den blonde, red.).

– Den nye livsstil kostede mig 12-14 kilo, så jeg vejede 80 i stedet for de 66, jeg plejede at ligge på. Så der begyndte jeg at cykle igen, men fandt et mere normalt leje.

Jeg skulle også finde mig selv. Efter lidt tid begyndte jeg heldigvis på TV2, så der var noget at stå op til om morgenen.

Og der har jeg så fået mere og mere at lave lige siden, fortæller den dedikerede cykelkommentator, der blev så bidt af træningen, at han også gennemførte to gange ironman.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Senere i år kan Rolf og Susanne, 48, fejre 25 år sammen i medvind og modvind. Mon ikke de to voksne sønner og efternøleren Carla på ni år vil hylde deres forældre til den tid? (Foto: Krestine Havemann)

Træt af løbene

Helt så stor har omvæltningen efter cykelkarrieren ikke været for Chris Anker Sørensen.

Allerede for to år siden kommenterede han sit første Tour de France, selv om han stadig var cykelrytter, og så snart det sidste løb var kørt, ventede en masse oplæring hos den nye arbejdsgiver.

– Nu arbejder jeg fuld tid på TV2, så jeg har aldrig nået at føle, at jeg savner cykelløb.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Allerede for et par år siden trappede 34-årige Chris Anker Sørensen karrieren lidt ned, flyttede hjem til Danmark og havde tid til at kommentere Tour de France om sommeren. Det er nu blevet et fuldtidsjob. (Foto: Kaspar Wenstrup)

– Tiden er fløjet af sted. Og jeg har holdt mig rimelig fit, for jeg er faktisk aldrig blevet træt af at træne – jeg var bare træt af at køre cykelløb, fortæller sportsstjernen fra Hammel.

Han har da også snøret løbeskoene lidt oftere end før. I maj gennemførte bjerggeden Copenhagen Marathon i en meget flot tid på lige over tre timer.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Sammen med fru Michelle har Chris Anker derhjemme to døtre på seks og syv år, der må undvære farmand i juli. (Foto: Birger Storm)

Frygteligt at tage af sted

Men selv om den nye livsstil er befriende for eksrytterne og deres familier, kommer deres koner og børn ikke til at opleve en sommerferie i juli med de to familiefædre.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Tour de France har en helt særlig tiltrækningskraft, så de to familiefædre kan ikke holde sig væk fra Frankrig i juli. (Foto: Kaspar Wenstrup)

For den måned er og bliver helliget Tour de France.

– Det er et frygteligt antiklimaks at tage af sted og skulle være væk fra familien.

– Men på den anden side: Det er sådan, jeg er. Og så holder vi ferie på et andet tidspunkt, fortæller Rolf, og samme oplevelse har Chris Anker:

– Men hele december, når alle andre stresser over julen, der har vi fri og kan tage den helt med ro.

Vil du læse meget mere om de kendte hver eneste uge? Så bliv fast abonnenent på SE og HØR - læs mere her.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close