Kendte14. juli 2021

Ritters hårde Tour: Jeg kørte mig selv helt ned

Cykelkommentatoren havde i flere år svært ved at finde balancen i Frankrig
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/ritter.jpg
 (Foto: Jesper Sunesen)

Det kræver forberedelse, disciplin og mulighed for restitution at komme igennem et Tour de France.

Og det er ikke bare cykelrytterne, det gælder. Kommentatorerne lever også et hårdt liv i de tre uger, det tager at komme Frankrig rundt med den enorme kortege.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/ritter_2.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Dennis havde i mange år et tæt samarbejde med Jørgen Leth, 84, i kommentatorboksen. I år er det tredje gang, at TV 2 sender fransk cykling uden poeten. (Foto: Dan Mariegaard)

– At kommentere et helt Tour de France er det hårdeste, der findes inden for sportskommentering. Det er i hvert fald det hårdeste, jeg har prøvet. Det er mange timer hver dag, og der er en logistisk udfordring. Du har aldrig to nætter det samme sted. Der er ikke mange timers pusten ud i sådan et døgn, fortæller Dennis Ritter, der ved, hvad han taler om.

I 2007 fik han drømmejobbet som kommentator på verdens største etapeløb, og siden har han ikke set sig tilbage.

Lærte at stole på andre

Men de første år i stolen var ikke nemme.

– Før i tiden kunne jeg godt køre mig selv fuldstændig ned under gulvbrædderne i sådan et Tour de France. Det var i en grad, så det ikke var sundt.

Som person er jeg en type, der hellere vil forberede mig en time for meget end en time for lidt. Jeg kan ikke holde ud, hvis nogen fortæller mig noget, jeg ikke vidste i forvejen, forklarer Ritter, der heldigvis er blevet klogere med årene.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/ritter_1.jpg
 (Foto: Niels S. Andersen)

I år er det 14 år siden, at Rolf og Ritter kommenterede deres første Tour sammen. Sørensen havde allerede prøvet det året forinden sammen med Thomas Kristensen, da Dennis overtog roret i 2007. (Foto: Niels S. Andersen)

– Jeg er blevet bedre til at passe på mig selv og prioritere min tid, også i forberedelsen er jeg blevet bedre til at sortere det væk, som jeg ikke får brug for.

Ingen ferie

Jeg er også blevet bedre til at sige til mig selv, at jeg altså har medkommentatorer, som ved rigtig meget. Det er ikke nødvendigt, at jeg skal vide det hele. Jeg har også folk, som jeg kan stole på, ved min side. Det har jeg jo hele tiden haft, men jeg har måske været nogle år om at sige det til mig selv, fortæller den 48-årige tv-journalist.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/ritter_3.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

Da SE og HØR mødte Dennis Ritter før Touren 2019, var det en mørkhåret udgave af den flittige kommentator, der stillede op. (Foto: Kaspar Wenstrup)

Til gengæld venter der ikke en lang, rar ferie, når den sidste rytter er kørt over målstregen i Paris 18. juli. Et par dage i Paris sammen med manden, Morten, er planen. Og så hjem – og i arbejdstøjet.

Jobbet som vært på TV 2 News skal nemlig stadig passes.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/ritter_4.jpg
 (Foto: Jesper Sunesen)

Droppede hårfarven
Seerne på TV 2 News eller til Tour de France har måske opdaget, at noget har ændret sig på Dennis Ritter: Hårfarven.
Under coronanedlukningen indså den 48-årige journalist, at tiden måske var inde til at lade den naturlige grå farve skinne igennem.
– Jeg blev enig med mig selv om, at jeg er oppe i en alder, hvor det ikke betyder så meget, om man er lidt gråhåret. Det var lidt vanskeligere, da jeg ikke engang var fyldt 30, fortæller Ritter.
– Det er heldigvis blevet taget positivt imod alle steder. Det var en svær beslutning, og det har taget nogle år, men jeg har det fint med, at jeg ikke er 25 år længere. (Foto: Jesper Sunesen)

– Jeg skal hjem på arbejde på TV 2 News. Når Touren er slut, er det stadig industriferie, så mange af mine kollegaer holder ferie, og jeg har lovet, at jeg kommer tilbage på arbejde lige efter Touren.

Sponsoreret indhold