Kendte 5. februar 2021

Riising blev fyret fra DR: Fedt at få sparket

Selv om de smed ham ud i 2018, bejler tv-stationen stadig ofte til Jacob Riising
(Foto: Discovery+)

Efter 19 år på DR blev Jacob Riising fyret i oktober 2018. Nu vender han dog tilbage til DR Byen for en stund. Den 27. februar skal han være vært på børnenes melodigrandprix, MGP. Og det er ikke første gang, DR har sendt bud efter den 42-årige tv-vært, efter de gav ham sparket.

– Det var lidt en spøjs fyring. DR skulle spare penge, og der har aldrig været dårlig stemning mellem os. Jeg har aldrig været tøsefornærmet, og jobbet som MGP-vært er ikke det første, de tilbyder mig.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: DR)

Sammen med Anna Lin skal Riising styre løjerne i årets MGP den 27. februar på DR. Riising er en garvet MGP-vært, og han var med til at opfinde børnenes yndlingssangprogram, som blev sendt første gang i år 2001. (Foto: DR)

De andre tilbud har bare passet dårligt, men MGP har en særlig plads i mit hjerte, fortæller Jacob Riising til SE og HØR.

I dag er han faktisk glad for, at han blev kylet ud af DR for lidt over to år siden.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

– Det kom som en overraskelse for mig, selv om der var fyringsrunde, men jeg kunne med det samme mærke, at det var fint nok. Det var meget fedt at få det spark, siger han.

Herre i eget hus

Den faste månedsløn og kantineordningen var væk, men der gik ikke mange timer, fra fyresedlen kom, til der igen var bud efter Riising.

– Jeg har aldrig været bange for at stå uden job. Fyringen kom ud i offentligheden med det samme, og folk i min branche vidste godt, at jeg ikke havde taget af kassen eller sådan noget. Der var allerede nogle, der ringede til mig samme aften. Hvis nu jeg havde været en ukendt lydmand, havde det nok været knap så sjovt at blive fyret, siger tv-værten, som i dag er freelancer med eget firma.

– Det er tusind gange federe. Jeg kunne fra starten mærke en kæmpe glæde ved, at jeg selv kan strukturere min hverdag, vælge min egen kaffemaskine og kontorstol, og jeg kan skrive en bog, når det passer mig. Jeg tænker over, hvilken retning jeg vil gå i, og siger også nej til en masse job. Jeg er herre i eget hus nu, og det er en kæmpe gave, fortæller Jacob Riising, der også har sagt ja til tjansen som vært på underholdningsprogrammet “Stjerner i trøjen”. Programmet har premiere den 4. februar på Discovery+.

Sponsoreret indhold