Jacob Riising fyret i DR

Det er sådan vi kender DR-værten, Jacob Riising - med et stort, charmerende smil. Men i dag var en øv-dag, da han blev fyret i Danmarks Radio.

Det er sådan vi kender DR-værten, Jacob Riising - med et stort, charmerende smil. Men i dag var en øv-dag, da han blev fyret i Danmarks Radio.

Foto: Kaspar Wenstrup

 
 
'En rigtig dårlig dag på kontoret er slut!'
 
 
Sådan indleder den mangeårige DR-vært Jacob Riising et opslag på Instagram onsdag aften.
 
Han er en de flere hundrede DR-medarbejdere, der i dag er blevet fyret, efter at DR tidligere på året fra politiske side blev pålagt at spare 20 procent af omkostningerne.
 
Jacob Riising har været i DR i næsten 20 år.
 
- Det er 19 år siden jeg startede på Børneradio på Danmarks Radio. Siden har jeg bla. lavet Amigo, Versus, Melodi Grand Prix, Riising & Mor, MGP, Hvem var det nu vi var, Juleshow, Gepetto, Nærradiofonien, Landeplagen, og har haft mit eget flotte talkshow. Men som følge af besparelserne i DR er jeg desværre blevet opsagt i dag, skriver Jacob Riising på Instagram.
 
I den triste stund medgiver han, at han gennem de næsten 20 år har fået oplevelser for livet.
 
- Det har været en fantastisk tid i DR som har givet mig en masse oplevelser jeg aldrig vil glemme, fortsætter Jacob Riising.
 
Hvad han nu skal lave er uvist.
 
- Jeg aner ikke hvad fremtiden vil bringe, men jeg er sikker på at det nok skal gå alt sammen og glæder mig til nye udfordringer, slutter Jacob Riising sit opslag.
 
 
Også en anden kendt vært med næsten 20 års ansættelse i DR har i dag fået en fyreseddel.
 
Det er vært på Radioavisen og hele Danmarks "Mr. Grand Prix", Ole Tøpholm.
 
Han fortalte selv om fyresedlen på Facebook tidligere onsdag.
Den populære vært fejrede sin fødselsdag i går, men glæde blev forvandlet til sorg, da han var en af de flere hundrede DR-ansatte,, der i dag blev ringet op og fyret på den såkaldte "Sinde-dag", hvor Danmarks Radio fortæller, hvem de har i sinde at fyre.

- I næsten 19 år har jeg nu været ansat i DR. Jeg nyder hver eneste dag.Det er sjovt og et kæmpe privilegium, skriver Ole Tøpholm i indledningen på sit triste opslag på facebook.

- Men som følge af den store spareplan på 20 % mister jeg mit dejlige job som vært på Radioavisen i DR Byen i København, fortsætter han.

Han lægger ikke skjul på smerten ved at miste sit job.

- Det er jeg virkelig ked af, og det gør faktisk ondt at føle sig kasseret, skriver Ole Tøpholm.

Han bliver dog ikke sparket helt ud af DR's organisation, men har fået en betænkningspause til at overveje et job et andet sted .

- Jeg har fået 14 dage til at overveje en anden stilling hos DR i Næstved, skriver Ole Tøpholm uden at han nærmere beskriver jobindholdet i stillingen i Næstved.
 
Det er ikke kun en kendt stemme i Radioavisen, vi mister med Ole Tøpholms farvel
 
Ole Tøpholm er ud over sit job som vært på Radioavisen også kendt som \

Ole Tøpholm skal overveje om han vil tage et job hos DR i Næstved. (Foto: Aller Media) 
 
Han har i en årrække været "Mr. Grand Prix" i Danmark og været radiovært på det internationale Melodi Grand Prix og samtidig som fast kommentator guidet TV-seerne igennem Eurovision.
 
 
Det stod i hans kontrakt med DR, at han uanset hvad havde krav på to ugers ferie, mens det internationale Melodi Grand Prix løb af stablen
 
Dengang - tilbage i 2009 - var han morgennyhedsoplæser på P3 og nåede ud til i omegnen en million lyttere.
 
- Min chef kan godt se, at jeg lige så godt kan få fri. Jeg kan alligevel ikke koncentrere mig om at arbejde i perioden med Melodi Grand Prix.
 
- Grand Prix styrer mit liv. Det må jeg indrømme. Det første, jeg kan huske er 1984 med swimmingpoolen. Jeg blev hurtigt døbt Grand Prix-Ole, og i de små klasser gik jeg rundt og samlede point sammen fra alle klasser og lærere og lavede store plancher. Jeg var ved at drive alle til vanvid, og blev da også mobbet. Siden er det bare blevet værre og værre med min Grand Prix-interesse, fortalte Ole Tøpholm i 2009.
 
I samme år blev han også forfatter med Grand Prix som omdrejningspunkt, da han udgav bogen, "Dansk Melodi Grand Prix - de største øjeblikke".
 
 
 
 
 
Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close