Kendte26. november 2019

Presset til millionlån: På røven

Kronprinsens ven Peter Warnøe har lånt millioner til tårnhøj rente.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/peter_warnoee_dm.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Hvad gør man, når man i mange år har levet på første klasse takket være ulovlige aktionærlån i millionklassen, når Erhvervsstyrelsen pålægger en tvangsbøder, og når banker og kreditforeninger ikke længere vil have noget med en at gøre?

Kronprins Frederiks nære ven Peter Warnøe har valgt at slukke de mest akutte brande i sin økonomi ved at låne 2,5 millioner kroner til 7,5 procent i rente. Lånet er for nylig blevet tinglyst, og långiveren, konsulent- og investeringsvirksomheden Christian Rovsing A/S, tager sig godt betalt: 7,5 procent i rente.

Artiklen fortsætter herunder ...

https://imgix.seoghoer.dk/peter_warnoee_laan_tinglysning.dk_.jpg
 (Foto: Faximile Tinglysning.dk)

Disse linjer i Tingbogen koster Warnøe en renteudgift på over 15.000 kr. om måneden. (Foto: Faximile Tinglysning.dk)

Det er flere hundrede procent mere, end 55-årige Warnøe skulle betale, hvis der var tale om et kreditforeningslån, hvor renten nærmer sig nul.

Det er selvsagt kun personer med ondt i finanserne, der vælger at låne penge til en rente på 7,5 procent. I Warnøes tilfælde udløser den nystiftede gæld en månedlig renteudgift på over 15.000 kroner.

Christian Rovsing A/S har sikret sig mod tab ved at få tinglyst pant i Peter Warnøes rækkehus i Hellerup.

Rækkehuset, som har været vist frem i "Kender du typen?", købte den tidligere medvirkende i iværksætterprogrammet "Løvens Hule" for to år siden for 16,9 millioner kroner.

Dengang lånte Handelsbanken Kredit ham 13.520.000 kroner til købet.

Sponsoreret indhold