Kendte4. september 2023

Pilou Asbæk blev lagt for had: Verbalt overfaldet foran familien

Alle havde pludselig en mening om Pilou Asbæk, da han dukkede op som den rendyrkede ondskab Euron Greyjoy i "Game of Thrones"
Pilou Asbæk i Valby, tirsdag den 15. august 2023.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
Pilou Asbæk har fået enorm kritik fra fans, som mener, han ødelagde "Game of Thrones" med sin karakter Euron Greyjoy.
 Foto: Ritzau Scanpix (Mads Claus Rasmussen)

Han har flere gange fortalt, hvordan hans audition til rollen som Euron Greyjoy i kæmpeserien ”Game of Thrones” gik helt galt.

Pilou Asbæk endte med at improvisere – en seance han kalder et øjebliks vanvid, som ender med at han er på nippet til at nikke sin medspiller en skalle, men i stedet ender med at kysse ham på munden.

Dét vanvid passede perfekt til den vanvittige karakter, som selvsagt ikke hører til Pilous mest sympatiske roller.

I Radio 4-programmet ”Det sidste måltid” fortæller han, at rollen kastede had af sig. Så meget, at han vil vove den påstand, at det er de færreste, der ville kunne håndtere den mængde had.

- Er du sindssyg, jeg har fået dødstrusler, jeg har haft mennesker, der har opsøgt mig på Nørrebrogade, det er derfor, vi har fået privat adresse nu, som stiller mig til regnskab for at have ødelagt verdens største tv-serie, siger han og fortsætter:

- Det er helt sindssygt. Der er mennesker, der har verbalt overfaldet mig foran min familie.

Den danske filmstjerne fortæller dog, at han også er udsat for det modsatte: folk, som opsøger ham i offentligheden for at rose ham for rollen og for at få taget et billede.

Senere, da han spillede ”Ghost in the Shell” med Hollywood-stjernen Scarlett Johanson var den gal igen.

Den japanske sci-fi-film blev kritiseret for at bruge vestlige skuespillere i mangauniverset. Ifølge Pilou kom kritikken dog ikke fra japanerne selv. Det var amerikanske kvinder i 40’erne, som var forargede.

Kritikken preller dog af på skuespilleren.

- Jeg vil forholde mig rettigheden til efter fire års uddannelse til at spille samtlige roller jeg overhovedet har lyst, siger han og fortsætter:

- Så kan det være, det er privilegieblindt, men jeg har taget en uddannelse, der giver mig talentet, værktøjet og muligheden for at skulle kunne lave hvem som helst, hvor som helst, når som helst.

Det er dét, der for Pilou er kunstnerisk frihed, understreger skuespilleren, som lige nu nyder fritiden hjemme i Danmark, mens hele Hollywood strejker.

Du kan høre hele udsendelsen her.

Sponsoreret indhold