Kendte30. august 2023

Pilou levede som kriminel og solgte stoffer: Troede, jeg skulle dø

Skuespilleren gik planken ud, da han skulle forberede sig til rollen som Rune i filmen "R"
Pilou Asbæk formår at leve sig fuldstændig ind i sine filmroller. 
Pilou Asbæk formår at leve sig fuldstændig ind i sine filmroller.
 Foto: Birger Storm

Pilou Asbæk gør ikke noget halvt, når det kommer til sit arbejde.

Det slår han fast, da han som gæst i det seneste afsnit af Radio 4-podcasten "Det sidste måltid" kommer med noget af en fortælling.

- Jeg levede som kriminel i seks måneder. Jeg var med til at sælge stoffer. Jeg stod med folk med skydere, knive, kæmpe poser og distribuerede, lyder det fra skuespilleren.

Bagefter understreger han dog, at han ikke selv solgte stoffer, men blot observerede.

Ikke desto mindre hang han ud i det hardcore kriminielle miljø for at blive klar til at spille rollen som Rune i fængselsdramaet "R".

Og det førte en dag til en noget dramatisk oplevelse.

Skuespilleren fortæller, at han på et tidspunkt befinder sig i en rockerborg, hvor han bliver sat ved et bord for at spille poker.

Pludselig kommer et par af rockere op at slås, hvorefter Pilou Asbæk i skræk flyver op og forsøger at holde mændene fra hinanden.

- Og så tænker jeg. Nu dør jeg, nu dør jeg, nu dør jeg. Jeg bliver skudt, fortæller han i podcasten.

Men ud af det blå begynder alle i rummet at grine. Og her går det op for Pilou Asbæk, at slagsmålet blot var en test for at se, om han var villig til at bryde ind.

Selvom skuespilleren egentlig "bestod" testen, så var det samtidig et vildt øjeblik, som gjorde skuespilleren sikker på, at at han aldrig nogensinde skulle være en del af det miljø.

Strejker

Senest har Pilou Asbæk fortalt, at han tager en pause fra sit hårde virke som skuespiller.

Han deltager nemlig i Hollywood-strejken, hvor tititusindvis af skuespiller har nedlagt arbejdet for at protestere i mod dårlige arbejdsvilkår.

Strejken er dog ikke så skidt, at den ikke er godt for noget.

– Det er vidunderligt. Jeg elsker det. Jeg nyder det. Og jeg er sikkert også et bedre menneske, fortalte Pilou Asbæk til premieren på

Sponsoreret indhold