Kendte29. august 2023

Peter Mygind fylder 60 år: Et liv med op- og nedture

Skuespilleren rundede det skarpe hjørne mandag og er ikke bleg for at indrømme, at han græder flere gange om ugen
Lise Mühlhausen og Peter Mygind
Mandag den 28. august fylder Peter Mygind 60 år. Han har nydt den gode tilværelse med kvinden i sit liv siden 1991, Lise Mühlhausen, 56.
 Foto: Martin Høien

LÆS OSÅ: Peter Mygind overrasket af udenlandsk fan: – Jeg elsker dig og kommer til Danmark

Man skal ikke være i rum med Peter Mygind mange minutter, før man uvilkårligt smiler. For han har en rungende og smittende latter, som ofte er i brug.

Peter Mygind og Jytte Abildstrøm
Samtidig med at han fylder 60 år, kan han prale med at have været skuespiller i 40 år. – Jeg begyndte på min mors teater i 1983, siger han til SE og HØR. Her med netop sin mor, Jytte Abildstrøm, 89.
 Foto: Martin Høien

Men bag det gode humør og hans humor gemmer sig en følsom mand, der 28. august kan se tilbage på et livsforløb på 60 år.

En følsomhed, der et par gange giver sig til udtryk i fysisk form.

– Jeg græder gerne et par gange om ugen. Sidste gråd gik ud på, at vores yngste søn, Valdemar, syntes, at jeg havde taget en dum beslutning, og satte mig på plads. Jeg sagde undskyld, og dagen efter ringede han og sagde, at han nok havde været lige hård nok ved sin gamle far. Så brød jeg helt sammen, har han sagt til magasinet Liv.

Peter Mygind
Fødselaren understreger selv, at han er en følsom fyr, der græder flere gange om ugen.
 Foto: Hanne Juul

Han slog for alvor igennem som karakteren Score-Kaj i midten af 1990’erne og sidenhen i tv-serien ”Nikolaj og Julie” i starten af 00’erne, men på det seneste er han blevet en berømthed udenfor Danmarks grænser som følge af sin medvirken i ”Sommerdahl”, der er blevet solgt til en række lande.

Familien kommer først

Privat er det familien, der fylder mest. I bogstaveligste forstand. For han og hustruen Lise bor i ejendom sammen med Lises mor. Sønnen Julius, hans kone Stine og deres børn har også boet der. De er nu flyttet – men bor blot et par hundrede meter fra Peter og Lise.

Peter Mygind, Stine Lykke Winther, Julius Mygind og Lise Mühlhausen
Peter strålede, da hans søn, Julius Mygind, 31, blev gift med Stine Lykke Winther, 36, i 2019.
 Foto: Birger Storm

Mygind og Lise Mühlhausen mødte hinanden 1. marts 1991 og har holdt sammen lige siden – med de op- og nedture, som alle parforhold har.

Specielt da børnene var små og begge forældre havde karrierer, der skulle plejes. Der fik Peter skrevet ind i sin daværende filmkontrakt, at han skulle gå klokken 15.30, så det ikke kun var Lise, der skulle hente børnene.

– Det var der ingen, der havde gjort før, men jeg var slet ikke i tvivl. Jeg skulle ikke være gift med en film eller med Det Kongelige Teater, jeg skulle være gift med Lise, har han fortalt til Alt for Damerne.

Peter Mygind og André Babikian
Lige for tiden er Peter Mygind ved at optage den nye omgang ”Sommerdahl” – her med André Babikian, inden han skal videre til Schweiz, hvor han skal være med i en anden tv-serie.
 Foto: TV 2/Henrik Petit

Morgendans og blodpropper

Projektet lykkedes. I dag har han en kone, der roser og støtter ham.

– Hvis min kone skulle beskrive mig med tre ord " ville hun sige nysgerrig, åben og en god danser. Måske vil hun også sige, at jeg er gavmild. Jeg elsker at give gaver. Og at jeg er følsom. Hun har en meget følsom mand … nå, nu kan jeg høre, at hun griner højt i baggrunden, sagde han i et interview med magasinet Liv.

Peter Mygind
Charme, selvtillid og lækkert hår! Peter gav den hele armen som legendariske Score-Kaj i midten af 90’erne.
 Foto: Ritzau Scanpix

Peter og Lise benytter sig af flere tricks, for at holde liv i ægteskabet.

– Nogle gange danser vi morgendans. Det er en god måde at starte dagen på. Jeg kan godt anbefale i et parforhold at gå ture! Der er noget stærkt og rørende i at gå hånd i hånd med sin livspartner.

Og den sidste del hjælper også på at forhindre flere blodpropper end de tre, han allerede har fået.

– Jeg sørger for at bevæge mig hver dag. Det skal man efter tre blodpropper, slår han fast.

Peter Mygind og Bubber
Bubber, 58, og Peter Mygind underholder med masser af humor som ambassadører for Børnecancerfonden.
 Foto: Thomas Laursen

Sponsoreret indhold