Peter Aalbæk slår fast: Jeg er et sjofelt svin

Filmmanden Peter Aalbæk Jensen, 64, bor ikke bare blandt svin – han er selv ret så sjofel.

Filmmanden Peter Aalbæk Jensen, 64, bor ikke bare blandt svin – han er selv ret så sjofel.

(Foto: Dan Mariegaard)

Mens løgn, fortielser og coverups præger sexismedebatten, er “Ålen” anderledes ærlig om sine tendenser.

Forleden tabte både værten på “P1 Debat” samt den anden gæst Özlem Cekic, 44, fra SF næse og mund, da Peter Aalbæk rullede sig ud for åben mikrofon.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Mens den nu tidligere leder af Radikale Venstre Morten Østergaard skulle have hjælp til at fortælle sandheden, så er Zentropa-stifteren hudløst ærlig. (Foto: Hanne Juul)

- Jeg står ærligt ved, at jeg er et sjofelt svin. Det kan jeg love dig, og det er en aktivitet, jeg ønsker at fastholde og blive ved med til min dødsdag. Jeg står ved min adfærd, og jeg skammer mig ikke engang over det, fortalte den tidligere Zentropa-direktør, før “P1-debat”-værten brød ind:

 

- Så du lægger fortsat hånden på kvinders lår?

- Omkring 20-30 gange om dagen. Så kan folk smide mig på bålet, eller hvad fanden de har lyst til. Jeg tror, vi skal overlade til domstolene eller den gode Gud at dømme, lød det fra “Ålen”.

Stønnede i telefonen

Og det er ikke bare snak. I 2017 fortalte ni tidligere ansatte på Zentropa om ydmygelser og sexchikane – blandt andet beskrev kvinderne over for Politiken, hvordan de blev taget på brysterne, og at Peter Aalbæk stod og stønnede i baggrunden, når de talte i telefon.

Artiklen fortsætter under billedet ...

“Baby-ålen” tittede frem under midtvejsfesten for Cirkusrevyen i 2018. (Foto: Thomas Laursen)

Den tidligere filmproducents indrømmelser kommer i kølvandet på Morten Østergaard-skandalen, hvor det viste sig, at den tidligere radikale leder forsøgte at skjule flere sager om sexchikane med ham selv som hovedperson

- Du har lige bedt Morten Østergaard om at være ærlig. Jeg er ærlig, fortalte Peter Aalbæk i programmet.  

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close