Kendte9. oktober 2020

Morten Østergaard: Tre kvinder har følt sig seksuelt krænket af mig

På facebook tilstår politikeren tre andre metoo-sager
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20201008-080656-l-1920x1280we.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

Det startede med en hånd på låret af Lotte Rod, der blev håndteret på skuffende vis, og som til slut i onsdags kostede Morten Østergaard posten som politisk leder for Radikale Venstre.

Nu viser det sig, at Morten Østergaard har flere sager på samvittigheden, som han må ud med.

Den tidligere politiske leder går nu ud på facebook og bekender, at han tidligere er blevet bekendt med tre andre sager, hvor kvinder har følt sig seksuelt krænket af ham.

"Jeg er for flere år siden i fortrolighed af ansatte chefer blevet gjort opmærksom på tre kvinder, som har følt sig udsat for uønsket seksuel kontakt fra min side i festligt lag. Og som har ønsket, at jeg skulle vide det.
Den fortrolighed er blevet respekteret og ingen andre politiske kolleger vidste besked, lyder det blandt andet i opslaget.

"Jeg har fejlet på så mange planer," skriver han desuden.

I opslaget indrømmer Morten Østergaard altså, at han udover den allerede kendte sag om hånden på partikollegaen Lotte Rods lår, også har gjort uønskede tilnærmelser overfor tre andre kvinder i det, han kalder "festligt lag"

Østergaard skriver videre, at han beklager dybt, at han har svigtet tilliden hos mange mennesker.

Fest og fejltrin

Hvorefter han kommer ind på de omstændigheder, som han før har nævnt.

"Jeg har festet på en måde, som ikke tilkommer nogen med ansvar. Og slet ikke nogen, der hævder at lede med afsæt i værdier. Faktisk slet ikke nogen. Jeg kan ikke forklare mine fejltrin. Jeg må i stedet lære at leve med dem og konsekvenserne af det. Som lige nu virker monumentalt," skriver den 44-årige politiker.

Efter et timelangt krisemøde i partiet, stillede Morten Østergaard sig frem for pressen og indrømmede, at det var ham, der ti år tilbage lagde hånd på Lotte Rods lår.

Rod havde i september berettet om uønsket berøring fra andre medlemmer i partiet.

Den følgende håndtering af episoden førte ifølge Østergaard til, at han nu måtte trække sig som politisk leder.

Den stedfortrædende politiske leder i Radikale Venstre er efter en intern afstemning blevet Sofie Carsten Nielsen

Sponsoreret indhold