Kendte11. oktober 2020

Efter sexisme-afsløring af Mads Aagaard Danielsen: Nu reagerer DR

Berlingske kunne tidligere i dag afsløre, at radioværten Mads Aagaard Danielsen står bag en række seksuelle krænkelser på DR. Nu reagerer de på chokerende afsløringer
https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/breaking_1.png
 (Foto: Canva)

I dag blev der for en sjælden gangs skyld sat et navn på en række seksuelle krænkelser, som kvinder i mediebranchen har oplevet. Det drejer sig om DR-værten Mads Aagaard Danielsen.

Det afslørede Berlingske tidligere i dag, hvor en lang række kvinder trådte frem og fortalte om de grænseoverskridende episoder, de har oplevet med "Shitstorm"-værten.

Her har avisen talt med 12 personer, hvoraf otte af dem står frem med navn og fortæller om de grænseoverskridende oplevelser, de har haft med Mads Aagaard Danielsen.

- Jeg kan huske fire helt konkrete ting fra det. At han skubber mig derind og låser døren, at jeg siger 'du stikker ikke din klamme pik op i mig' – det gør han ikke. Han stikker sine fingre op i mig, fortæller tidligere praktikant på DR Maria Dønvang til Berlingske.

Mads Aagaard Danielsen er ikke længere ansat på DR, og nu kommer mediegiganten med et svar på de voldsomme afsløringer.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/dr-0266020.jpg
 Foto: DR/Anders Beier

Mads Aargaard Danielsen har blandt andet arbejdet som vært på P1-programmet "Shitstorm" (Foto: DR/Anders Beier)

- Det, der kan læses i Berlingske, gør dybt indtryk. Sådan skal ansatte i DR naturligvis ikke opføre sig. Det er selvsagt dybt beskæmmende, at nogen skal opleve en sådan adfærd fra en DR-medarbejder, og vi vil gerne uforbeholdent undskylde overfor de pågældende, at de har været udsat for det, der beskrives. Sådan skal det ikke være, siger kulturdirektør i DR Henrik Bo Nielsen til Ekstra Bladet.

Henrik Bo Nielsen fortæller yderligere til avisen, at de nu vil undersøge procedurerne i DR.

- DR skal fremover sætte hurtigere ind i forhold til at stoppe medarbejdere, der måtte bryde grænserne for, hvordan man opfører sig. Det arbejde er i fuld gang. Meget tyder på, at den relevante chef i forhold til beskrivelserne i Berlingske, som ikke længere er ansat i DR, skulle have ageret hurtigere, anderledes og orienteret videre om forholdene, blandt andet ved henvendelserne udefra, lyder det fra kulturdirektøren til Ekstra Bladet.

Han fortsætter yderligere:

- Det ønsker vi at komme helt til bunds i, men vores hovedfokus lige nu og her i de kommende dage er at tage kontakt til dem, der er stået frem med oplevelser, der skal handles på, og at tage vare på de medarbejdere i DR, der er berørt.

Under jorden

Mads Aagaard Danielsen selv er så vidt muligt gået under jorden efter de voldsomme afsløringer. Han har blandt andet fjernet sit profilbillede fra sin Facebook-profil.

Han kommer dog med et generelt svar til Berlingske, men han ønsker ikke at kommentere de pågældende sager.

- Jeg må skamfuldt erkende, at mit forvoksede ego og mit infantile temperament har betydet, at jeg ikke har været i stand til at indse karakteren af mine handlinger, før de blev fremlagt for mig på een gang. Den næste tid vil jeg søge hjælp hos professionelle og mine nærmeste, lyder det i en SMS fra Mads Aagaard Danielsen til Berlingske.

Sponsoreret indhold