Patricia fra “Vild med dans”: Kæmper for fars visum

- Det er en meget ubeskrivelig følelse, siger Patricia Tjørnelund.

- Det er en meget ubeskrivelig følelse, siger Patricia Tjørnelund.

(Foto: Lars H. Laursen)

Skrevet af: Majken Munk

Da Patricia Tjørnelund var teenager, rejste hendes far Dido fra Danmark. Siden har hun ikke set ham, men hun søgte hjælp til at finde ham i TV 2’s ”De forsvundne fædre”, hvor tv-holdet kæmpede for at finde frem til hendes far i hans hjemland, Congo.

– Det var et kulturchok at komme til Congo, men det havde jeg forventet. Det var årsagen til, jeg ikke følte, jeg kunne gøre det selv. Det er hele grundlaget for, jeg havde brug for hjælp. På den måde var det en ud af kroppen-oplevelse, at man pludselig sad på et fly på vej til det land, som man på en eller anden måde kun hørte skrækhistorier om, men samtidig er det landet, hvor ens far opholder sig, fortæller Patricia.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Mange kan nok genkende Patricia Tjørnelund fra “Vild med dans” i 2015, hvor hun dansede med skuespiller Sami Darr. (Foto: Hanne Juul)

Skønt gensyn

Efter 20 år fra hinanden mødtes far og datter igen i stor omfavnelse. 

– Det er en meget ubeskrivelig følelse, fordi det er mange følelser på en gang. Det er ikke bare ren lykke. Det er også sorg og frustration, men samtidig kærlighed og glæde. Jeg har nok lagt låg på en masse følelser i løbet af de 20 år, som bare fik frit spil, fortæller hun.

Artiklen fortsætter under billedet ...

I 20 år har Patricia Tjørnelund ikke set sin far, Dido. I “De forsvundne fædre” blev de genforenet. (Foto: Bermuda Productions/ TV 2)

Siden mødet i Congo har Patricia kæmpet for, at Dido kan få et visum, så han kan besøge hende i Danmark.

– På trods af at vi er en del mennesker nu, der arbejder på at få visum, så er vi stadig ikke lykkedes med det, fortæller hun.

Patricia er dog klar over, at godkendelsen af en visumansøgning godt kan trække i langdrag, men hun håber på, at det nok skal lykkes.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close