Kendte 22. november 2021

Opfordrer Bieber til koncertaflysning: Syng ikke for min elskedes mordere

Justin Bieber skal optræde ved Formel 1-løb i Saudi-Arabien. Den myrdede Khashoggis kæreste beder ham aflyse
Foto: MEGA

Den forlovede til den myrdede saudiske kritiker Jamal Khashoggi opfordrer sangstjernen Justin Bieber til at aflyse en planlagt koncert i Saudi-Arabien i næste måned.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Syng ikke for de, der myrdede min elskede Jamal, skriver Hatice Cengic i et åbent brev til Bieber, rapporterer BBC.

Den canadiske sanger er blandt en række meget kendte musikere, der skal optræde ved det første Formel 1-løb i Saudi-Arabien - Formula One Grand Prix i Jeddah.

Hatice Cengic siger i sit brev, at Bieber kan "sende et kraftfuldt signal" ved at aflyse.

Jamal Khashoggi blev myrdet på det saudiske konsulat i den tyrkiske storby Istanbul i oktober 2018. Han blev efterfølgende parteret. Men hans ligdele er aldrig fundet.

Han var taget til konsulatet for at hente nogle papirer i forbindelse med hans forestående ægteskab med Cengic. Hun ventede udenfor, men han dukkede aldrig op igen.

Inde på konsulatet ventede saudiske agenter, som kvalte ham og derefter sønderdelte hans lig. Det afslørede tyrkisk politi.

Saudi-Arabiens kronprins og reelle hersker, Mohammed bin Salman, havde ifølge USA's hemmelige tjeneste CIA beordret drabet.

Cengic skriver videre i sit brev, at Bieber har en "unik mulighed" for at vise, at hans "navn og talent ikke skal bruges til at rette op på rygtet for et regime, der dræber sine kritikere".

Sponsoreret indhold