Kendte5. februar 2021

Olivia Wilde forklarer fyringen af LaBeouf: - Ingen røvhuller

Skuespiller og instruktør Olivia Wilde har en regel, som hun arbejdede efter, da hun skal ansætte både cast og crew på sin kommende spillefim ”Don’t Worry Darling”.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mega608561_014.jpg
 Foto: MEGA

Faktisk er det denne hovedregel, som kan forklare fyringen af skandalestjernen Shia LaBeouf, som forrige år blev erstattet af Harry Styles – der endda skulle vise sig at opleve mere med sin instruktør end blot god gammeldags kollegial kemi.

Hun fortæller i et interview med Variety, at hun implementerede politikken på arbejdspladsen efter at have fået et ”virkelig forfærdeligt råd” om faktisk at gøre det stik modsatte.

Rådet kom fra en anerkendt og respekteret skuespiller og instruktør, og den skulle siden inspirere den 36-årige skuespiller til at indføre ”ingen røvhuller-reglen”.

- Vedkommende sagde til mig, at jeg skulle sørge for at komme op og skændes med folk på set tre gange om dagen. Tre store skænderier, som skal genetablere din magt, og vise de andre, hvem der bestemmer, siger hun, og tilføjer:

- Vær et rovdyr.

Usund opfattelse

I forbindelse med arbejdet på ”Don't Worry Darling” fandt Wilde dog ud af, at hun måtte gøre det omvendte, for at få respekt.

- Jeg ville ikke ha’ noget af den slags, fortæller hun.

Hun blev inspireret til at forsøge at fjerne det usunde hierarki, som adskiller skuespillere og crewet, da det ikke kommer nogen på filmsettet til gode.

Alt for længe har filmbranchen ifølge Wilde været underlagt idéen om, at stor kunst skal komme fra et sted fyldt med ubehag og frygt.

Shia erstattet

Shia LaBeouf skulle oprindeligt have spillet overfor 25-årige Florence Pugh i rollen som hendes mand i ”Don’t Worry Darling”, men han blev smidt af rollelisten tilbage i september 2020, allerede før optagelserne var startet.

Ifølge mediet Varietys skyldtes denne fyring netop Olivia Wildes regler.

- Han var ikke en nem fyr at arbejde med, fortæller de.

Men denne særlige politik om ”nul røvhuller” falder desuden lidt pudsigt sammen med den 34-årig LaBeoufs andre optrædener i medierne på det seneste.

https://imgix.seoghoer.dk/20210106-225600-6-1920x1359we.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

Shias afløser, 26-årige Harry Styles , bruger enormt meget tid med sin instruktør. De ankom hånd-i-hånd til et privat bryllup sidste måned, men mens de er på optagelser, holder de det efter sigende professionelt (Foto: Ritzau Scanpix)

Olivia Wilde viste eksempelvis hans ekskæreste - musiker FKA Twigs - støtte, da hun stod frem i New York Times og fortalte om fysiske overgreb, psykisk vold og misbrug, som LaBeouf skulle have udsat hende for i løbet af de måneder, hvor de var sammen.

Shia svarede på sin ekskærestes beskyldninger og hendes tilhørende søgsmål:

”Der findes ingen undskyldninger for mit alkoholmisbrug, mine aggressioner. Jeg har været voldelig overfor mig selv og alle omkring mig i flere år. Jeg har en historik, hvor jeg har såret folk tættest på mig. Jeg skammer mig over den historik, og jeg er ked af, at jeg har såret dem. Der er ikke så meget andet, jeg kan sige.”

Det er Olivia Wildes nye, unge flamme Harry Styles, 26, der som bekendt har overtaget Shias rolle i filmen, som netop har startet optagelser igen.

Sponsoreret indhold