Kendte26. august 2019

”Nybyggerne”-par: Det fejler vores søn

Lise og Michael fra ”Nybyggerne” fortæller, at deres lille søn Villy er under udredning for et særligt syndrom, der kan være årsag til, at den lille fyr har været meget syg det meste af sit liv
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/skaermbillede_2019-08-26_kl._06.40.34.png
 (Foto: Hanne Juul)

For tre år siden vandt de TV 2-programmet ”Nybyggerne” og huset til en værdi af 3,4 millioner i Farum.

Og for to år siden blev de ikke mindst forældre til sønnen Villy.

Det sidste år har med andre ord budt på store glæder for ”Nybyggerne”-parret Lise og Michael.

Men deres lille søn Villy har trods sit korte liv været meget syg. Særligt de sidste halvandet år har den lille fyr været meget syg – ofte med feberanfald og sår i munden.

- Siden efteråret 18 har han været nede med feber og sår i munden ja… måske 10-12 gange. Der er ikke tal på det længere, fortæller Lise og Michael på deres blog og tilføjer:

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/skaermbillede_2019-08-26_kl._06.42.58.png
 (Foto: Hanne Juul)

Michael og Lise og sønnen Villy. Foto: Hanne Juul

- Og det virker jo mærkeligt. Derfor har vi jo virkelig forsøgt at finde svar på hvorfor. Han har fået lavet biopsi, podninger og blevet tilset mange gange. Og endelig nu er vi ved at være på sporet af det, han fejler.

Lægerne mener, at lille Villy kan være ramt af et syndrom, der hedder PFAPA.

PFAPA er en forkortelse for Periodisk (høj) feber med aftøs stomatitis, faryngitis og cervikal adenitis (PFAPA) – og symptomerne passer meget med de symptomer, som lille Villy ofte har:

- Med andre ord er det et syndrom, der giver feber hver 3.-4. uge med sår i munden, betændelsestilstand og hævede lymfeknuder. Det giver ikke nødvendigvis alle delene, men Villy er så (u)heldig faktisk at have det hele, når han er ramt, skriver parret på deres blog.

null

- Det giver bare så god mening. Og denne gang, han er ramt, der havde vi noteret en mulig dato for sygdom ned, og ganske vist kom det lige nøjagtigt der.

Der er god sandsynlighed for, at Villy kan vokse sig fra syndromet – men indtil nu venter de stadig på, at han er færdigudredt og ikke mindst se, om hans anfald med feber og sår fortsætter i samme grad som tidligere.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/skaermbillede_2019-08-26_kl._06.44.21.png
 (Foto: Hanne Juul)

Lille Villy sammen med mor og far. Foto: Hanne Juul

Lise og Michael er dog under alle omstændigheder lettede over, at der nu er en mulig diagnose til deres søn:

- Den ro det giver mit system, at vi (måske) har fundet ud af hvad der er galt, kan næsten få mig til at græde. Det er så utroligt hvad usikkerheden gør ved ens krop og nu har det stået på i et år. Det er så dejligt, selvom det jo stadig er uvist.

Sponsoreret indhold