Kendte17. april 2024 (opd. 17. april 2024)

Nu taler Lasse Rimmer om skattegælden: - Har betalt 100 procent i strafrenter

En tredjedel af de op mod fire millioner kroner, som komikeren skylder, er strafrenter fra 12 års manglende skattebetalinger - og gælden får nu store konsekvenser for hans fremtidige økonomi
Lasse Rimmer afviser, at han har snydt i skat - han har "bare ikke betalt den til tiden", siger han nu om milliongælden.
Lasse Rimmer afviser, at han har snydt i skat - han har "bare ikke betalt den til tiden", siger han nu om milliongælden.
 Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Sådan fik Line Hoffmeyer besked

Når Lasse Rimmer i dag sidder med en skattegæld i millionklassen og har fået taget et stort udlæg i sit hus, så skyldes det blandt andet de mange penge i strafrenter, han nu skal betale til skat.

Hans vurdering er, at han har betalt 100 procent i strafrenter af sin skattegæld, der bare er vokset og vokset ud fra et beløb på 10.000-12.000 kroner om måneden over 12 år.

- Det her er en historie om en dansk tv-vært, der er endt i en gældsknibe, som han kommer til at knokle for at komme ud af, siger Lasse i sit sludre-snakkeprogram "Elefanten i Rummet", som han laver sammen med vennen Andreas Bo.

- Den (gælden, red.) består af 2/3 endnu ikke betalt skat fra de sidste tolv år. Og cirka 1/3 strafrenter, forklarer Lasse videre, mens han meget omhyggeligt fortæller, hvorfor han ikke mener, at han har snydt i skat. Han er bare et "rodehoved":

- Det er jo ikke et forsøg på at snyde i skat.

- Der er ikke noget forsæt i det her. Jeg har bare ikke betalt min skat til tiden.

- Det er mig, der er en klovn Jeg har ikke sørget for, at betale alt hvad jeg skulle, siger han og fortsætter:

- Jeg har betalt 70-80 procent af det, jeg skulle. Resten har jeg ikke betalt, åbenbart.

Ifølge Lasse Rimmer er det "et sammenrend af uheldige omstændigheder", der gør, at han "glemmer" en del af skatten. Og at han nok har levet over evne.

Men myndighederne får også en del af skylden. De har nemlig haft for travlt med at snakke med ham, hvilket har været en medvirkende årsag til problemerne.

Selvom Lasse Rimmer laver sjov med sin situation, er det tydeligt, at han er hårdt ramt og skal kæmpe meget hårdt for at komme ud af "sjuske-gælden".
Selvom Lasse Rimmer laver sjov med sin situation, er det tydeligt, at han er hårdt ramt og skal kæmpe meget hårdt for at komme ud af "sjuske-gælden".
 Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

For da han forsøgte at få et svar på, hvor stor gælden var, lød meldingen angiveligt: "Vi ved det ikke - men betal, hvad du tror, at du skylder":

- Det gjorde jeg så ikke. Det skulle jeg nok have gjort, fordi så løber det jo op.

- Så må man jo aflevere, hvad man har og kan realisere. Og arbejde resten af.

- Det kommer nok til at tage tre år, siger Lasse Rimmer, der dog er sikker på, at han klarer det. Også selvom han ender som en "plukket høne".

- Det skal jeg nok overleve. Det er min egen skyld. Men der er nogle ofre.

- Jeg har et hus, vi ikke havde lyst til at bo I længe under alle omstændigheder. Det skal afhændes. Når det er sket, får Skat overskuddet derfra.

- Det kommer til at betyde, at jeg står med et stort rundt nul, 15 år før jeg gerne vil gå på pension. Men jeg kunne have betalt mere i skat, så var jeg ikke stået i den her situation, siger Lasse Rimmer, der er i øvrigt ked af, at historien er kommet frem.

- Jeg ville helst have ordnet det i diskretion og i fred.

Sponsoreret indhold