Kendte13. december 2016

Steg ind i fremmed bil i 2011: Nu er hun dukket op - med ny identitet

Rachel Natacha Owens forsvandt som dug for solen i 2011 – nu er hun dukket op i live fem år efter, mere end 1.000 kilometer fra sit hjem og med en ny identitet
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/rachel.jpg
 Foto: FBI

Den 5. maj 2011 begyndte som alle andre dage for familien Owens fra Boiling Spring, North Carolina.

Men dagen blev startskuddet til fem mareridtslange år for familien, der var overbeviste om, at deres 15-årige datter var død eller blev holdt fanget et sted.

Den 5. maj 2011 havde familiens 15-årige teenager Rachel Natacha Owens som sædvanligt taget bussen til South Brunswick High School – men hun dukkede aldrig op i klasseværelset.

I stedet satte hun sig ind i en fremmed bil på en parkeringsplads – og forsvandt så ellers som dug for solen.

Først nu, altså fem år senere, er Rachel dukket op. Hun er i live, og hun og blev fundet mere end 1.000 kilometer fra sit hjem i Boiling Spring.

Det skriver det lokale medie StarNews Online.

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/rachel.jpg
 Foto: FBI

Rachel forsvandt uden et spor i maj 2011, da hun satte sig ind i en fremmed bil i stedet for at tage i skole. Foto: FBI

Forældrene kan muligvis finde lidt ro ved tanken om, at deres datter ikke har været udsat for en forbrydelse alle disse år.

Rachel valgte nemlig selv at rykke de mange kilometer væk for at starte på en frisk og skabe sig en ny identitet i Ohio.

Det var myndighederne i byen Columbus i Ohio, der fredag kunne meddele, at man havde fundet den forsvundne pige. Hun havde blandt andet skiftet navn og fået fremstillet falske identitetspapirer, der havde gjort det muligt for hende at leve skjult i så mange år.

- Sherif John Ingram og efterforskerne fra Brunswick County Sheriff’s Office er glade for at kunne meddele, at Rachel Natacha Owens er blevet fundet og er i sikkerhed, skriver politiet i en pressemeddelelse på Facebook.

Da Rachel forsvandt af egen fri vilje, vil politiet ikke sigte nogen i sagen, oplyser de videre:

- Der er ikke noget kriminelt ved Rachels forsvinden, og ingen vil blive anklaget for nuværende. Efterforskningen viste, at Rachel forsvandt og blev væk af egen fri vilje. Efterforskerne har fundet ud af, at hun gjorde meget for bevidst at skjule sit tilholdssted og endda antog en falsk identitet og fødselsdato, skriver politiet videre på Facebook.

Rachels forældre var meget bekymrede, da deres datter pludseligt forsvandt i maj 2011 – hun havde overfor dem ikke givet udtryk for, at hun ønskede at forsvinde. Hun havde dog overfor en veninde udtalt, at hun ”ønskede at rejse til Mexico”.

I dagene og ugerne efter hendes forsvinden forsøgte politi og FBI med lys og lygte at spore den forsvundne pige. Det eneste spor, man havde i sagen, var den fremmede bil, som Rachel steg ind i den dag, hun forsvandt.

I 2014 fik politiet og FBI et tip om, at hun opholdt sig i delstaten Ohio – men der skulle altså gå yderligere to år, før at hendes familie fik vished.

FBI-efterforskeren Rich Novelli fortæller til StarNews Online, at de gennem hele den opslidende efterforskning søgte intenst efter Rachel i både USA og Mexico, og at de talrige gange modtog tips, som for en stund gav dem håb.

Det var Rich Novelli selv, der kunne overbringe familien nyheden om, at Rachel var blevet fundet:

- De kan nu lægge det bag sig og begynde på at opbygge deres forhold igen.

Det er endnu uvist, hvorfor Rachel valgte at forlade sin familie.

Sponsoreret indhold