Blev udfordret til at sluge en snegl: Nu er han død

Sam Ballard er død.

Sam Ballard er død.

(Foto: Privat)

Australske Sam Ballard døde fredag i en alder af blot 28 år – otte år efter at han lod sig lokke til at spise en havesnegl, der var inficeret med en parasit.

Den australske fyr var en lovende rugbyspiller, da han tilbage i 2010 lod sig lokke af sine venner til at spise sneglen – uvidende om, at den bar på en parasit, der ville sende ham i koma, gøre ham multihandicappet og i sidste ende tage livet af ham.

Sam Ballard sov stille ind fredag omgivet af sin familie og sine nærmeste venner. Hans sidste ord var ifølge det australske medie News henvendt til hans mor. Ordene var blot ”Jeg elsker dig”.

Sam Ballard var en lovende rugbyspiller på sin skole, Barker College, der lå i den nordlige del af Sydney. En aften tilbage i 2010 overtalte vennerne ham til at spise en snegl, da de sad i haven og drak rødvin og spiste mad.

Ingen af dem vidste, at snegle-udfordringen ville få skæbnesvangre konsekvenser for den dengang 19-årige fyr.

Artiklen fortsætter under billedet...

Sam Ballard er død.

Sam Ballard fotograferet, før han spiste sneglen. Foto: Privat

Dagen efter begyndte han at udvikle mystiske symptomer. Han fik store smerter i sine ben og mistænkte selv, om sneglen kunne være årsagen. Hans mor beroligede ham dog med, at det var yderst usandsynligt.

Efter noget tid opsøgte han sin læge – han frygtede nu, at han havde udviklet sklerose ligesom sin far. Lægen kunne dog i stedet konstatere, at sneglen netop var skyld i symptomerne. Sneglen fra haven havde således været inficeret med en parasit kaldet lungeorm.

Normalt er lungeorm ikke farligt for mennesker, men den blev det i Sam Ballards tilfælde.

Han udviklede nemlig en speciel form for meningitis, der netop kan opstå som følge af lungeorm.

I begyndelsen så det ud til, at Sam Ballard ville komme sig over hjernebetændelse uden mén, men på tragisk vis fik han et tilbagefald, hvorefter han tilbragte 420 dage i koma.

Da han vågnede fra sin koma, var hans liv for altid forandret. Han var lammet og ude af stand til at spise selv eller gå på toilettet. Han skulle have hjælp til at trække vejret og kunne i en lang periode heller ikke tale.

Sam Ballard var indlagt i hele tre år, hvor han kæmpede en brav kamp for at genvinde noget af førligheden.

Det var dog en kamp, som Sam Ballard ikke kunne vinde. Han døde fredag blot 28 år gammel.

 

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close