Kendte12. marts 2018

Blev udfordret til at sluge en snegl: Tilbragte over et år i koma

En ung mand lod sig lokke og slugte en snegl under en fest med sine venner tilbage i 2010. Det ændrede hans liv for altid, for han blev inficeret med en parasit og tilbragte efterfølgende over et år i koma. I dag er han lammet i hele kroppen og har brug for hjælp i alle døgnets timer
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sam_ballard.jpg
 (Foto: Privat)

Dét der skulle have været en sjov og festlig aften med vennerne tilbage i 2010, ændrede for altid australske Sam Ballards liv.

Under festen lod han sig nemlig lokke til at sluge en snegl – men hverken Sam Ballard eller hans venner anede, at sneglen fra haven var inficeret med en parasit, der efterfølgende ville gøre Sam Ballard så syg, at han tilbragte over et år i koma – og i dag er multihandicappet og ude af stand til at gå eller tale.

Det skriver det australske medie Daily Telegraph.

Det var under en fest tilbage i 2010, at vennerne fra Sydney udfordrede Sam Ballard, dengang 19 år, til at sluge en snegl fra haven, mens de sad og drak rødvin og spiste.

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sam_ballard.jpg
 (Foto: Privat)

Sam Ballard fotograferet, før han spiste sneglen og blev alvorligt syg. Foto: Privat

Den unge rugbyspiller tog straks imod udfordringen og slugte sneglen – uvidende om at den var inficeret med en parasit kendt som lungeorm. Normalt giver lungeorme ikke større problemer hos mennesker, men Sam Ballard udviklede en speciel form for meningitis, der netop kan opstå som følge af lungeorm.

I begyndelsen så det ud til, at Sam Ballard ville komme sig over hjernebetændelse uden mén, men på tragisk vis fik han et tilbagefald, hvorefter han tilbragte 420 dage i koma.

Da han kom til bevidsthed igen, var han lammet i store dele af kroppen, og i dag kan Sam Ballard hverken gå eller tale. Han har brug for hjælp alle døgnets timer som følge af den udfordring, som vennerne gav ham den skæbnesvangre dag tilbage i 2010.

Sponsoreret indhold