14-årig pige dræbte storebror med kniv: Nu er de begravet sammen

(Foto: TV 2)

En nat i november 2003 vågnede Hans-Kurt af en ukendt larm i familiens hjem i Hundested.

Selv om hans to børn ofte sloges for sjov, var denne larm – og skrigene – alligevel anderledes. Derfor stod han ud af sengen og gik hen til sønnen Jess’ værelse.

Synet der mødte ham vil han aldrig glemme.

På sengen sad hans 14-årige datter Ditte overskrævs på sin storebror, men der var ikke tale om leg. Ditte var i færd med at knivdræbe sin egen bror.

Iført en blå kedeldragt og med en maske på dolkede hun sin 18-årige bror igen og igen med en lang køkkenkniv. I alt nåede hun at stikke ham 37 gange, før Hans-Kurt hastede ind i værelset for at stoppe galskaben.

I aften – i TV 2-programmet ”Station 2: Søskendedrab” – står familien frem og fortæller om den tragiske sag – og tabet af ikke bare ét, men hele to børn.

Artiklen fortsætter under billedet...

Jess og Ditte. Foto: TV 2

Sidste år valgte Ditte at tage sit eget liv. I sit afskedsbrev skrev hun, at hun ville op i himlen og sige undskyld til sin bror.

Hun skrev også, at hun gerne ville ligge i samme grav som sin bror, men at der skulle være en skillevej mellem urnerne. Det ønske fik Ditte opfyldt.

- Der gik livet i nul. Nu er vi fuldstændig alene, siger Hans-Kurt i dag til TV 2.

Forældrene havde på ingen måder troet, at deres egen datter kunne blive morder – og slet ikke dræbe sin egen bror, som hun havde et godt forhold til.

Hans-Kurt fortæller dog, at familien tilbage i 2003 var begyndt at bemærke, at Ditte virkede mere stille, og at hun var blevet meget optaget af en gyserfilm ved navn ”Maskernes Nat”.

I åbningsscenen i gyserfilmen møder man en seksårig dreng, der tager en stor køkkenkniv, hvorefter han finder en klovnemaske, han tager på.

Artiklen fortsætter under billedet...

Hans-Kurt mistede i 2003 sin søn, der blev dræbt af sin lillesøster. Sidste år valgte lillesøsteren at tage sit eget liv. Foto: TV 2

Kort tid efter stikker han sin 15-årige storesøster med kniven, og en vaskeægte gyserhistorie tager sin begyndelse.

En gyserhistorie, der på tragisk vis har mange lighedstegn med det, der skete i villaen i Hundested i 2003.

Hans-Kurt husker, at han løb frem mod sengen for at vriste datteren væk. Hun vendte sig om og begyndte at angribe ham i stedet.

- Hun stikker efter mine øjne, men jeg får drejet mig, så hun rammer mig oppe i hovedet. Anden gang prøver hun at stikke efter brystet, så jeg tager armen op, og der sætter kniven sig fast. Hun kan ikke få den ud af mig, så jeg får fat i kniven, har Hans-Kurt tidligere sagt til B.T.

- Hun (datteren Ditte, red.) blev ved med at sige: ‘Jeg er okay far… jeg er okay far’, men det virkede, som om hun var i en eller anden kæmpe rus, har Hans-Kurt tidligere sagt til B.T.

Hans datter tog selv flugten ud af huset og videre i familiens bil. Hun blev anholdt af politiet efter en biljagt.

Artiklen fortsætter under billedet...

Hans-Kurt vågnede om natten i november 2003 og fandt sin datter igang med at slå sønnen ihjel. Foto: TV 2

Både sønnen Jess og Hans-Kurt blev hastet på hospitalet, mens Jess’ liv stod ikke til at redde. Han døde af de 37 knivstik, som hans søster havde påført ham.

Hans-Kurt overlevede, men må sammen med sin hustru leve med sorgen.

De må forsøge at leve videre uden Jess og med tanken om, at deres egen datter er morder.

Trods den drabelige inspiration fra gyserfilmen og Hans-Kurts beskrivelse af datteren under drabet blev Ditte ikke erklæret sindssyg i gerningsøjeblikket.

Hun blev anbragt på en lukket institution.

Da hun kom ud, valgte forældrene at købe et hus til hende i Nykøbing Mors. Her forsøgte datteren at leve sit liv, men dæmonerne i hendes hoved indhentede hende.

Sidste år – 14 år efter drabet på sin storebror – valgte Ditte selv at tage sit liv. I sit afskedsbrev fortalte hun forældrene, at hun ville op i himlen og sige undskyld til sin bror. I brevet skrev hun også, at hun ønskede at blive stedt til hvile ved siden af sin bror.

Hun ville dog gerne, at der skulle være en skillevej mellem urnerne. Det ønske fik Ditte opfyldt.

- Selvfølgelig har man vrede i sig, men det er jo stadig vores datter, forklarer Hans-Kurt til TV 2.

Du kan se ”Station 2: Søskendedrab” på TV 2 torsdag klokken 20.50.

 

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close