Kendte 9. marts 2021

Morten Messerschmidt taler ud: Sådan fik jeg beskeden om drabet på min søster

For første gang fortæller politikeren Morten Messerschmidt nu hele historien om sin lillesøster, Line, der blev brutalt myrdet af sin kæreste – heriblandt hvordan han selv reagerede, da han fik den forfærdelige besked
(Foto: Søren Lamberth)

Morten Messerschmidt stod på S-togsstationen i Charlottenlund, da han fik sit livs værste besked.

Det var en mørk fredag morgen i november 2019, og han var på vej til sit arbejde på Christiansborg. Mens han ventede på toget, kastede han et blik på sin telefon.

– Jeg kunne se, at min mor havde ringet meget tidligt, men jeg havde ikke bemærket det, da min telefon var på lydløs. Så jeg ringede selvfølgelig tilbage og fik fat i hende, og så var det, hun fortalte mig, hvad der var sket, siger Morten Messerschmidt, 40, i et nyt interview med Ude og Hjemme.

Myrdet mens børnene sov

Hans mor, Inge, fattede sig i korthed, da hun i chok og gennem tårer sagde det utænkelige. Hans lillesøster, Line, var død. Det var hendes kæreste, Martin, som havde slået hende ihjel. Med en kniv. Mens hendes fire børn lå og sov på førstesalen i deres fælles hjem.

Artiklen fortsætter under billedet...

(Foto: Søren Lamberth)

Morten Messerschmidt mistede sin lillesøster i november 2019. Hun blev brutalt myrdet. Foto: Søren Lamberth

– Jeg smed alt, hvad jeg havde i hænderne, og skyndte mig hjem til min kæreste, Dot. Vi reagerede voldsomt begge to. På vej hjem var jeg nødt til at ringe til min formand og til pressechefen for at fortælle, hvad der var sket, og da var jeg meget påvirket og havde svært ved at sætte ordene ordentligt sammen. Én ting er at modtage beskeden, men at skulle sige med sine egne ord til en anden, at min søster var blevet myrdet af sin kæreste – dét var svært, fortæller Morten i det store interview.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Sagen kort

 

Den 15. november 2019 blev Morten Messerschmidts 31-årige lillesøster, Line Messerschmidt, knivdræbt i sit hjem i Ruds Vedby. Gerningsmanden var hendes 39-årige kæreste, Martin Christensen Degn, som halvanden time senere ligeledes knivdræbte sin 35-årige ekskæreste, Jeanette Rømer Hansen, i hendes hjem i Kundby og derefter meldte sig selv til politiet.

Ved det efterfølgende grundlovsforhør forklarede han, at det var slået klik for ham, fordi Line Messerschmidt kort før sin død havde sagt til ham, at hun ville gå fra ham. Line Messerschmidt efterlod sig fire børn i alderen 0-11 år, hvoraf Martin Christensen Degn er far til de to yngste.

Den 2. december 2020 blev Martin Christensen Degn idømt 16 års fængsel for dobbeltdrabet. To uger efter domsafsigelsen ankede anklagemyndigheden dog kendelsen og krævede i stedet fængsel på livstid. Der er endnu ikke truffet en ny afgørelse i sagen.

Morten taler ud

 

I det nye Ude og Hjemme, som er på gaden den 10. marts, kan du læse hele det store interview med Morten Messerschmidt.

Læs blandt andet:

Morten afslører: Værge for min søsters børn

Morten mindes: Sådan var vores sidste dag sammen

 Morten bar søsterens kiste: Den tungeste sorg

Morten om sorgen: Sådan klarer jeg mig igennem

 

Læs også det store interview med Morten og Line Messerschmidts mor:

- Inges mareridt: Min datters morder ringede til mig efter drabet

- Inge: Det første jeg tænkte på var børnene

 

 

Denne artikel er bragt i samarbejde med Ude og Hjemme

Sponsoreret indhold